Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojári z Acme Gamestudio pred nedávnom oznámili svoju prvotinu, nevšedné akčné RPG Asterigos, odohrávajúce sa v antických kulisách. Pri príležitosti oznámenia bol zverejnený aj oficiálny trailer.

Acme Gamestudio vzniklo v roku 2019 a ako vizuálnu formu pre svoje pripravované akčné RPG si zvolilo Unreal Engine 4. Hlavnou hrdinkou je červenovlasá bojovníčka takzvanej Legie Northwind pod menom Hilda, ktorá hľadá svojho strateného otca. Počas svojho putovania sa ocitne v bájami opradenom kráľovskom meste Aphes a bude svedkom udalostí, ktoré sa neskôr stanú pre toto mesto osudovými. Na príbeh máme nazerať z viacerých osobitných hľadísk a naše rozhodnutia majú mať mať veľký vplyv na konečný osud celého mesta. Autori sľubujú voľný prieskum mestských komplexov, silne inšpirovaných nielen starovekým Rímom, ale aj architektúrou gréckych mestských štátov.

Štýl boja bude údajne prispôsobiteľný podľa našich preferencií, pričom máme mať na výber celkovo šesť druhov zbraní. Najtypickejšou zbraňou je kombinácia meča a štítu, ale pre niekoho môže byť zaujímavejšia dvojica dýk, vhodná pre rýchle útoky a rovnako rýchly ústup z boja. Tradičnou zbraňou staroveku bol aj oštep, ktorý je síce ťažký na zvládnutie, ale zase nemá konkurenciu v sile protiútoku. Nechýba ani veľmi ťažké, ale zato účinné kladivo, ktoré zaručene naruší rovnováhu nepriateľa, či obyčajná palica, majúca výhodu v tom, že udrží nepriateľa od tela. Keďže sa však ocitneme vo vymyslenom fantasy svete, nemôžu chýbať ani náramky s pasívnymi magickými účinkami.

Presný dátum vydania ešte len bude upresnený, avšak štúdio prisľúbilo, že Asterigos vyjde už na jar budúceho roku 2022 na platformách PlayStation 4 a PC, pričom na konci toho roku sa objaví aj na PlayStation 5.

Komentuj!