Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia Star Wars na poslednej prezentácii japonského Sony radostne zaplesali. Bolo totiž ohlásené, že nás čaká remake legendárneho Star Wars: Knights of the Old Republic od štúdia Bioware (tím zodpovedný za Mass Effect). Čo všetko sme sa dozvedeli o očakávanej prerábke?

Hoci sa to mnohým nebude zdať, pôvodného RPG sme sa dočkali v roku 2003. Štúdio Bioware sa nachádzalo na kreatívnom vrchole a prinieslo nám snáď najlepšiu Star Wars hru všetkých čias, ktorej výraznejšie konkuroval iba nový Jedi: Fallen Order adaptujúci prvky Souls titulov. Každopádne, príbeh o Darth Revanovi sa takmer po dvoch dekádach dočká nového spracovania, ktoré ikonickú naratívnu líniu predstaví novej fanúšikovskej generácii Star Wars i videohier.

Aktuálne sa však nemôžeme nijakým spôsobom vyjadriť k hre samotnej, keďže sme sa dočkali iba krátkeho teaser traileru, ktorý neukazuje gameplay. To nám naznačuje, že vývoj aktuálne nie je vo svojich neskorších fázach, prípadne sa vývojársky tím (Aspyr) nedostal k verzii hry, ktorú by bolo možné odprezentovať prostredníctvom takejto akcie. Preto je podoba remaku jedným veľkým otáznikom.

Je viac ako pravdepodobné, že nepôjde o ťahový titul prebiehajúci v reálnom čase, avšak s možnosťou celú akciu kedykoľvek zastaviť. Nieže by šlo o zlý koncept, avšak takéto súboje už v súčasne mladšie hráčske generácie príliš nezaujímajú. Skvelým príkladom je napríklad remake siedmeho Final Fantasy, ktorý pôvodne disponoval ťahovými stretmi, no moderná verzia si pre hráčov pripravila šikovnú kombináciu hack and slash a taktiky, kedy môžete bitky v akomkoľvek momente zastaviť.nIde len o dohady, ale je možné, že niečo podobné nás čaká aj v prípade Knights of the Old Republic.

Taktiež sa môžeme domnievať, že dôjde na filmovejšie scény, nový dabing i zvuky a istými zmenami si s najväčšou pravdepodobnosťou prejdi i dizajn jednotlivých planét. Do príbehu a jeho vyznievania však nebude zasahované, aspoň podľa zástupcov štúdia Aspyr. Ako sme zmienili, vývoj nie je príliš ďaleko a hrateľnosť sme preto vidieť nemohli. Dokonca, nedošlo ani na odhalenie dátumu vydania. Vieme ale, že titul vyjde exkluzívne pre platformu PlayStation 5. Aspoň teda sprvoti, nakoľko ide o časovú exkluzivitu, ktorú by ste pred rokom 2023 nemali očakávať. No s určitosťou sa dočkajú aj PC hráči, i keď v tejto chvíli nie je jasné kedy presne a ani ako to vyzerá s prípadným vydaním na Xboxoch. Čo hovoríte na krátku ukážku? Tešíte sa na remake najlepšieho herného Star Wars príbehu?

Komentuj!