Register

A password will be e-mailed to you.

Očakávania, predpoklady a špekulácie hráčskej komunity sa nakoniec stali realitou – vydanie remasteru akčného thrilleru Alan Wake bolo totiž oficiálne oznámené a zamieri nielen na naše počítačové obrazovky.

Pravdivosť šíriacich sa zvestí nakoniec definitívne potvrdil samotný vývojár Sam Lake, jeden z najdôležitejších predstaviteľov finského studia Remedy, na oficiálnych stránkach hry. Na novom projekte sa podla najaktuálnejších informácii podieľa aj Epic Games Store, takže v rámci PC si budeme môcť zahrať nového Alana Wakea iba na tejto platforme. Tvorcovia sľubujú vylepšenú vizuálnu stránku, zdokonalené cutscény a detailnejší model protagonistu – ostatný obsah však má zostať nedotknutý. Bližšie informácie neboli nateraz zverejnené, máme však dôvody predpokladať, že už čoskoro budú postupne vypúšťané do obehu.

Oznámenie remaku zrejme poteší predovšetkým majiteľov najnovších PlayStation konzol, nakoľko pôvodný titul bol k dispozícii iba skrz služby Xbox a PC. Aby som bol presnejší, remaster si to konkrétne zamieri na platformy PC (Epic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Dátum vydania nateraz nie je konkrétne stanovený, avšak isté je, že titulu sa dočkáme už niekedy na jeseň tohto roku.

Komentuj!