Register

A password will be e-mailed to you.

Ruské vydavateľstvo a vývojárske štúdio HeroCraft doteraz vytvorilo neobyčajné množstvo titulov, poväčšine však ide o menšie mobilné hry rôznych žánrov. Niekoľko kúskov sa im však podarilo vydať aj na PC, medzi ktorými mierne vyčnieva logická arkáda Boulder Dash-XL, ktorá je inovatívnym rebootom klasickej a dnes už kultovej série z 80. rokov, Boulder Dash. Tentokrát však po novom spoločnosť plánuje publikovať 4X stratégiu Revival: Recolonization.

Tá nám predstaví zdevastovanú planétu Zem po tom, čo prežila katastrofu globálnych rozmerov. Tvorcovia tvrdia, že svojimi činmi budeme môcť meniť podobu herného prostredia, prostredníctvom “terra-formácií” konkrétnych častí planéty. Samozrejme, vaša činnosť nebude spočívať výlučne v zachraňovaní hynúcej planéty, keďže v úspešnom dokončení tejto vznešenej úlohy vám budú brániť rozličné nepriateľské skupiny s ktorými budete nútení viesť vojny. Post-apokalyptická Zem takisto ukrýva haldu vzácnych a cenných artefaktov, pozostatkov “starého sveta”, ktorých lesk a prípadná hodnota vás isto budú odrádzať od plnenia vášho primárneho cieľa.

Ako ukazuje oficiálny trailer, Revival bude kokteilovou syntézou klasického “high fantasy” a “post-apo sci-fi”. Mnohé jednotky preto vyzerajú ako stroje zo StarCraftu, pričom zároveň bojujú so zbraňami ako zo staroveku. Trailer takisto predstavuje takzvaného Emisára, vášho avatara na hernej ploche, ktorý je akýmsi variantom “hrdinu” z klasických turn-based stratégií. Emisár tak môže ako jediný založiť nové osídlenie a zmeniť prostredie vo svojom okolí.

Do konca tohto roka má prebehnúť uzatvorený alfa test, v rámci ktorého bude úzka skupina hráčov túto hru skúšať a prípadne nahlasovať chyby, či navrhovať zlepšenia. Oficiálny termín publikovania plnej verzie bol pôvodne stanovený na 2. júl 2021, to však už aktuálne neplatí. Stále by sme sa však mali dočkať ešte tento rok.

Komentuj!