Register

A password will be e-mailed to you.

Dvojčlenné anglické štúdio Shedworks v blízkej dobe uvedie svoju hernú prvotinu v podobe unikátne štylizovanej plošinovky Sable.

V Sable sa ujmete mladého rovnomenného dievčaťa, plniaceho svoju skúšku dospelosti. Keďže prioritnou snahou vývojárov bolo ponúknuť silne štylizovaný atmosferický zážitok, nenájdeme tu prakticky žiadny príbeh. Prakticky našou jedinou snahou bude to, aby sme v koži mladej Sable našli masku, ktorá ju premiestni do jej pôvodného, domovského sveta a k svojmu rodnému kočovnému klanu.

Za pozornosť rovnako stojí skutočnosť, že na rozdiel od iných plošinoviek sa v Sable nevyskytujú žiadni protivníci ani boje, pričom hlavnú výzvu predstavuje prechádzanie rozsiahlych piesočných dún a ruín. Preskakovanie prekážok či dokonca šplhanie sa tu spája s objavovaním a následným riešením hádaniek. Popritom sa zbierajú masky, kostýmy a iné zberateľské predmety, ktoré symbolicky reprezentujú to, čo dievčina Sable znamená pre tamojších obyvateľov.

Vaša postava sa pohybuje cez krajinu primárne pomocou vznášadla, ktoré síce má možnosť upravovať a vylepšovať, ale monumentálne trosky musí často skúmať a prechádzať po vlastných nohách, pričom stretnúť popri ceste môže aj ďalších nomádov. Celkový herný koncept je podriadený najmä svojráznej atmosfére, evokujúcej určitú hernú slobodu, kedy vás nikto nikam neženie a ktorú okrem špecifickej výtvarnej štylizácie dotvára i originálny soundtrack.

Tento neobyčajný plošinovkový titul vychádza už 23. septembra 2021, pričom vyhliadať ho môžeme na platformu PC a hernú konzolu Xbox Series X/S.

Komentuj!