Register

A password will be e-mailed to you.

O vývoji remaku kultového sci-fi hororu Dead Space sme vás síce relatívne nedávno informovali, ale vývojári zverejnili počas svojho aktuálneho livestreamu množstvo nových pozoruhodných informácii.

Síce sme sa nedočkali žiadnych priamych, detailne spracovaných gameplay záberov, ale i tak sme mali možnosť zhliadnuť viac než dosť z tohto pripravovaného počinu. Na to, že je tento titul vo vývoji iba necelý rok, vyzerá po vizuálnej stránke pomerne prepracovane. Autori sľubujú, že populárne odstreľovanie končatín neľudským protivníkom bude ešte zdokonalené a prepracované. Tentokrát sa totiž môžete pripraviť aj na brutálne odstreľované kúsky krvavého mäsa, ktoré prekvapivo nahradia klasický ukazovateľ aktuálneho zdravia.

Ak vám v prvom Dead Space prekážali pasáže, kedy sa vaša postava musí pohybovať v stave beztiaže, isto vás poteší správa, podľa ktorej tvorcovia sľubujú tento aspekt hry prekopať. V tomto smere sa predovšetkým inšpirujú druhým dielom, kde ste získali k dispozícii trysky na otáčanie.

Najzaujímavejšou informáciou je nepochybne novinka, že hlavnému hrdinovi, Isaacovi Clarkovi, pribudne hlas, o ktorý sa postaral Gunner Wright. Ten totiž daboval túto postavu v druhom a treťom dieli série, pričom autori upozorňujú, že vaša postava bude rozprávať iba v ojedinelých prípadoch, pretože pôvodná hra nebola na tento koncept stavaná. Ak nechcete sledovať záznam celého livestreamu, odporúčame vám toto video, ktoré predstavujú vystrihnuté zábery priamo z hrania.

O dátume vydania stále nepadlo ani slovo, stále však platí, že remake Dead Space vyjde na platformy PC, PlayStation 5 a a Xbox Series X/S.

Komentuj!