Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci herná scéna je primárne rozšírená v zahraničných krajinách, ani česká tvorba nezaostáva. Ostatne, pred pár rokmi sme tu mali české RPG z produkcie tímu Daniela Vávru, Kingdom Come: Deliverance, avšak za zmienku stoja i produkty štúdia Amanita Design. Talentovaní autori nám v minulosti priniesli napríklad sympatický logický projekt Creaks alebo experimentálneho Chuchela. Aby toho nebolo málo, pre milovníkov českých akcií tu máme DayZ alebo prichádzajúcu strieľačku od autorov legendárnej FPS menom Vietcong. Najbližšie sa však dočkáme plnohodnotného vydania ArtFormer: Ancient Stories.

Je možné, že ste o tomto atraktívnom projekte doposiaľ nepočuli, no vedzte, že ide o zaujímavý počin, ktorý by nemal ujsť vašej pozornosti. Minimálne nie teraz, nakoľko sa blíži jeho plné vydanie. V minulosti sme vás už o tejto indie záležitosti informovali, pričom hra ako taká pobudla v Early Access na Steame takmer dva celé roky. Až teraz sa však projekt kombinujúci hneď niekoľko žánrov dostane do svojej finálnej podoby.

Len pre upresnenie by sme mali zmieniť, že ArtFormer: Ancient Stories bude rozdelený do štyroch samostatných kapitol, pričom každá z nich sa bude odohrávať v inom období. Trailer i sprievodné obrázky ukazujú, že titul si zakladá na dômyselnej grafickej stránke, ktorá vychádza z rôznych výtvarných štýlov. Hrateľnosťou pritom pôjde o relatívne simplicitné (v zmysle mechaník) akčné adventúry, kde budete skákať, bojovať a dokonca i riešiť rôzne logické rébusy. Nemá ísť pritom o jednoduchú záležitosť a autori hodlajú preveriť vaše a vlastne aj naše hráčske schopnosti.

Taktiež, v prípade, že sa orientujete v histórii hier, viete, že ArtFormer až nápadne pripomína svojimi animáciami prvého Prince of Persia (nie, nie je to ten od Ubisoftu). Vývojári potvrdili, že prichádzajúci český titul je duchovným nástupcom obdobných počinov, takže nejde o náhodnú podobnosť. Kedy sa teda dočkáme oficiálneho vydania? Je potvrdené, že titul vyjde v septembri tohto roku a zahráme si ho čochvíľa. Zaujala vás táto vizuálne podmanivá záležitosť a dáte jej šancu?

Komentuj!

O autorovi

Veľký fanúšik hier, ktorý si dokáže rovnako užiť temnú adventúru ako aj futuristické FPS. Hry hrávam v podstate od malička a asi aj preto som si k nim vybudoval veľký vzťah a stali sa aj mojou najväčšou vášňou. Okrem hier samozrejme obľubujem filmy a miestami si prečítam dobrú knihu. No hry budú mať v mojom srdci vždy najväčšie miesto.

Súvisiace príspevky