Register

A password will be e-mailed to you.

Áno, škola volá. Niektoré obchody tento slogan vytiahli už 1. júla, no teraz je to aj realita. September je tu už zajtra, s ním aj sviatok a čo je najdôležitejšie, aj nové hry v rámci predplatného Xbox Live Gold/Game Pass Ultimate. Na aké tituly sa možno tešiť?

Ako prvú hru dostupnú od 1. septembra tu máme príspevok do Warhammer univerza, konkrétne pôjde o Warhammer: Chaosbane. Izometrické akčné RPG cielilo predovšetkým na fanúšikov série Diablo, no v tomto prípade to úplne nevyšlo. Hra však ponúka kooperatívne hranie, a to ako online, tak aj lokálne, čo zábavnosť hry podstatne zvýši. Naša recenzia síce nedopadla najlepšie, no priemer na metacritic sa predsa len nesie v pozitívnejšom duchu, čiže minimálne za vyskúšanie tento počin stojí.

Od úvodu mesiaca bude k dispozícii aj počin nesúci nálepku s menom Hideo Kojima. Nie, nepôjde o Metal Gear Solid, ale o Zone of the Enders HD Collection. Ako už naznačuje samotný názov, ide o kolekciu dvoch dielov tejto série, kde usadnete do mecha Orbital Frame a pôjdete bojovať do vesmíru proti jednotkám Bahramu. Hoci táto značka nie je tak známa ako už spomínaný Metal Gear Solid, i Zone of the Enders je kvalitná zábava na mnoho hodín. A keď už nič iné, minimálne si môžete doplniť svoje “herné vzdelanie”.

Od 16. septembra až do 15. októbra bude dostupný aj menej známy titul Mulaka. Nezávislá mexická hra z roku 2018 priniesla pomerne netradičný zážitok, nakoľko sa zaoberala a inšpirovala v mexickom folklóre, mýtoch a legendách. S týmto sa naozaj nestretávame v hrách často. Vďaka tejto hre sa čo to dozviete hlavne o domorodom kmeni Tarahumara, ktorý má bohatú a zaujímavú históriu. Zaujímavá je určite aj grafická štylizácia a hudba, no nebojte sa, Mulaka je v jadre štandardná akčná third-person hra, takže nechýbajú súboje, skákačkové pasáže, riešenie hádaniek a podobne.

Štvrtou a záverečnou hrou v ponuke mala byť bojovka Samurai Shodown II, avšak pre Slovensko to podľa tlačovej správy neplatí. Namiesto toho si hráči u nás budú môcť od 16. septembra pridať do svojej knižnice hier počin Hydro Thunder Hurricane. Arkádové preteky na motorových člnoch Speedboat sú pokračovaním klasiky Hydro Thunder z roku 1999. Tešiť sa možno na bláznivé pretekanie v lokalitách ako Area 51 alebo Bermudský trojuholník. K dispozícii sú 4 režimy, 20 člnov, rôzne skratky, čiže nechýba nič, čo by poriadna arkádová zábava mala obsahovať.

To je zo septembrovej ponuky Games with Gold všetko. Microsoft na augustovú ponuku nadviazal slušným septembrovým výberom, kde síce nie je vyložený AAA hit, no o kvalitu núdza, našťastie, nebude. Na záver ešte prikladáme trailer na septembrovú ponuku ako takú.

Zdroje: tlačová správa, Xbox Wire

Komentuj!