Register

A password will be e-mailed to you.

Dlhoročnú ságu Resident Evil od Paul W. S. Andersona si dodnes každý fanúšik tohto hororového univerza veľmi dobre pamätá. Je však nutné dodať, že viac-menej na ňu mnohí z nás spomínajú skôr negatívne ako pozitívne. Isté svetielko nádeje predstavovala plánovaná novinka, ktorá mala toto filmové univerzum kompletne reštartovať – film Resident Evil: Welcome To Raccoon City ukázal prvé fotografie z nakrúcania.

Ruku na srdce, aj v súčasnosti platí, že ak by sme si chceli pozrieť kvalitný film s obľúbenými postavami zo ságy Resident Evil, museli by sme siahnuť medzi animovanú tvorbu, ktorá je kompletne dostupná na Netflixe (vrátane slušnej seriálovej novinky s podtitulom Infinite Darkness). V prípade Welcome to Raccoon City však mnohí dúfali, že sa konečne po rokoch dočkáme i dobrého hraného Resident Evil filmu. K tomu však možno vôbec nedôjde.

Adaptácie Paul W. S. Anderson v podstate ničili odkaz hernej značky a hoci si režisér, producenti a ďalší tvorcovia vypožičiavali známe mená, väčšinou šlo o striktný fanúšikovský servis s dobrou akciou, no zato so slabými scenármi. Bolo pritom dané na známosť, že pripravovaný film sa bude viac držať originálnych hier a adaptuje pritom prvé dva tituly. Čo je v podstate dobrý koncept, nakoľko sa oba tituly (vrátane trojky, o ktorej sa z pochopiteľných dôvodov nehovorí a nebude súčasťou filmu) odohrávajú takmer súčasne. Johannes Roberts, režisér projektu, prehlásil, že by sa rád priblížil temnej atmosfére archaických titulov a priniesol skutočne dobrý horor s prvkami akcie. Zverejnené obrázky však tieto tvrdenia skôr vyvracajú. Odhliadnuc od faktu, že sa postavy nepodobajú na svoje herné originály (hoci nedošlo k až tak zásadnej zmene ako v prípade pripravovaného seriálového Alberta Weskera), kostýmy a aj samotné masky vyznievajú lacno.

Už teraz je zrejmé, že fanúšikovia nebudú spokojní, pretože filmársky tím zasiahol do podoby ich milovaných charakterov. A v minulosti sme videli, akí dokážu byť fanúšikovia nekompromisní, pokiaľ ide o vizuálnu podobu konkrétnej postavy (spomeňme si na film Sonic the Hedgehog). Režisér síce nie je úplný nováčik, no skutočné úspechy za sebou nemá. Môžeme film vopred odsúdiť? To pravdepodobne nie. Počkáme si na trailer a následnú premiéru, ale v tomto prípade bude vhodné svoje očakávania trochu krotiť.

Komentuj!