Register

A password will be e-mailed to you.

Uplynul ešte len deň od vydania Psychonauts 2, ku ktorému sme zverejnili aj veľmi pozitívnu recenziu, a už vieme, že táto hra sa síce nedočkala oficiálnej českej lokalizácie, ale má aj fanúšikov medzi prekladateľmi. Z toho dôvodu sa práve Michal Bobuš z tímu lokalizácie.sk rozhodol, že začne pracovať na slovenskom preklade pre túto 3D plošinovku.

Samotný Psychonauts 2 bol síce vytvorený na Unreal engine 4, ale nie vždy sa dajú použiť rovnaké nástroje na získanie textov zo všetkých hier na tomto engine. Aj keď sa zdalo, že môže byť problém dostať sa k textom, tak slovenskému technikovi a prekladateľovi MixerXovi sa veľmi rýchlo podarilo texty z hry vyextrahovať, a tak je možné začať s prekladom.

Celkovo má hra približne 16 tisíc riadkov, čo predstavuje cca. 700 tisíc znakov. Takže rozhodne to nebude preklad na pár dní alebo týždňov. Preto, prosím, majte strpenie a prípadné informácie o pokroku v preklade sledujte na stránke lokalizácii.sk. Aké máte zatiaľ dojmy zo Psychonauts 2 alebo potešila vás táto novinka o pripravovanom slovenskom preklade? Napíšte nám o tom v komentároch.

Komentuj!