Register

A password will be e-mailed to you.

Ako sme už informovali, na tohtoročnom QuakeCone, k 25. výročiu značky, oznámila Bethesda Softworks remaster pôvodného Quakea. O tom, že sa chystá, sme už teda vedeli, ale nebolo oznámené, čo všetko prinesie. No teraz je už všetko jasné, pričom Bethesda vypustila do sveta remasterovaný Quake na takmer všetky aktuálne používané platformy.

Remaster na podporovaných platformách, ako je PC, prináša 4K rozlíšenie a widescreen. Prišlo k výraznejšiemu vylepšeniu grafiky a celkového vizuálu, čo konkrétne zahrnuje detailnejšie modely, dynamické nasvietenie, vyhladzovanie hrán, a hĺbku ostrosti. Quake po novom obsahuje nielen všetky pôvodné datadisky, ale aj úplne novú kampaň od štúdia MachineGames, čo sú tvorcovia Wolfenstein: The New Order. Samozrejmosťou je podpora multiplayeru a vďaka cross-playu môžeme súperiť naprieč všetkými platformami. Pribudli aj dedikované servery pre Deathmach, a náš tím si môžeme doplniť aj AI postavami. K dispozícii je taktiež co-op v split-screen režime, a tak si môžeme zahrať aj s tromi ďalšími spoluhráčmi na spoločnej obrazovke.

Zachovaná zostala i podpora modifikácií, takže na PC si môžete hru spestriť výtvormi komunity. Tieto módy budú neskôr funkčné na konzolách, kde budú postupne pribúdať podľa uváženia vývojárov. Pre aktuálnych majiteľov Quake je update na remaster zadarmo, takže napríklad na Steame ho stačí nainštalovať a môžete tešiť aj z achievementov. Zvyšní záujemcovia si ho môžu zakúpiť aj na ľubovoľnej inej platforme.

Vylepšený Quake je okrem PC dostupný aj na PlayStatione, Xboxe a Nintende Switch. Natívna verzia pre konzole novej generácie, teda PlayStation 5 a Xbox Series X|S je ešte len vo vývoji, avšak aj tam nový Quake funguje v režime spätnej kompatibility. Akonáhle však bude hotovo, na najnovších konzolách pôjde vynovený Quake až v 4K rozlíšení a 120 FPS.

Komentuj!