Register

A password will be e-mailed to you.

Dnes je presne jeden rok od uverejnenia prvého traileru na titul Black Myth: WuKong, ktorý vtedy svojou prezentáciou gameplayu očaril takmer každého, hoci išlo o zábery z pre-alpha buildu. Odvtedy autori sem-tam niečo nové zverejnili, no keďže vydanie je plánované až na rok 2023, zatiaľ sa k nám informácie a ukážky z hrania nehrnú z každej strany. Dnes tu však ako darček na prvé výročie od odhalenia máme ďalšiu ukážku priamo z hrania, ktorá už, na rozdiel od tej minuloročnej, beží na Unreal Engine 5, a to v rozlíšení 4K pri 60 snímkach za sekundu.

A čo si budeme hovoriť, prezentované zábery sú mimoriadne pôsobivé a strhujúce. Pozadu nie je ani audio so skvelými sprievodnými melódiami, či dizajn bossov, keďže nový trailer nešetrí ani v tomto smere. Veď sa presvedčte sami vďaka priloženému videu.

Samozrejme, nakoľko ide o rozpracovanú verziu, nie všetko je odladené, ako napríklad stopy v snehu. Hlavný hrdina a jeho nepriatelia síce stopy zanechávajú už teraz, no palica, ktorou Sun Wukong bojuje, zatiaľ prechádza snehom bez zanechania následkov. To je však iba drobnosť, ktorú, samozrejme, nechceme brať ako zápor, ide iba o poukázanie na niečo, čo si asi všimne väčšina z vás. Napriek tomu je ukážka naozaj skvelá a užije si ju azda každý jeden hráč bez ohľadu na preferenciu žánru.

S príchodom novej ukážky sme sa dozvedeli i to, že hra bude podporovať DLSS technológiu (využité už teraz pri hraní) a neopomenie ani ray-tracing. Zatiaľ máme potvrdené, že hra vyjde pre PC a hlavné konzoly, takže možno predpokladať PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Zvažuje sa i možnosť hrania cez cloudovú službu, no vývojári sa primárne zaoberajú “klasickými” verziami. Mimochodom, je celkom zaujímavé, že pri prvom oznámení sa hra volala Black Myth: Wu Kong, pri druhej ukážke už Wukong, no a teraz pre zmenu WuKong. Sú to iba maličké úpravy, no snáď sa už vývojári rozhodli ako chcú svoj titul pomenovať.

Zdroj: Black Myth YouTube

Komentuj!