Register

A password will be e-mailed to you.

O tom, že dlhoročná športová séria NHL už istú dobu stagnuje, netreba ani len pochybovať. EA to však i napriek tomu stačí, keďže žiadna kvalitná alternatíva k ich svetoznámej značke prakticky neexistuje. No pokiaľ patríte k tým, ktorí by si už priali aspoň nejaké zmeny, potom vás určite poteší, že v NHL 22 sa ich dočkáte. Teda aspoň do istej miery.

Najvýraznejšou novinkou tridsiateho prvého ročníka tejto hokejovej série je očakávaný prechod z jemne zastaralého Ignite enginu na Frostbite. Ten už využívajú aj značky ako FIFA či Madden a s určitosťou sa dá očakávať kvalitnejšia vizuálna stránka vrátane animácií, spracovania divákov či štadiónov. Po novom bude prítomný aj systém Superstar X-Factor z už spomínanej Madden série, vďaka čomu ešte viac vyniknú elitní hokejisti s ich tradičnými pohybmi a trikmi, ktoré ich najviac preslávili. Celkovo platí, že tieto zmeny by mali priniesť väčší level realizmu, čo znie viac než pozitívne.

Pokiaľ však náhodou očakávate i ďalšie zásadné zmeny, potom môžete čakať ďalší rok. Autori síce avizujú, že tieto vylepšenia súvisia hlavne s prechodom na novú generáciu konzol, no faktom je, že hra sa objaví mimo PlayStation 5 a Xbox Series X aj starých konzolách, teda PlayStation 4 a Xbox One. Tým sa dostávame i k ďalšej podstatnej informácii, a to, že ani NHL 22 nevyjde na PC – posledným ročníkom, ktorý si môžu vychutnávať majitelia osobných počítačov, tak i naďalej zostáva NHL 09. Prechod na Frostbite by pritom mohol výrazne zjednodušiť následný port, no zdá sa, že EA o to nemá záujem. Poznáme už aj dátum vydania, ktorým je 15. október 2021. Ani v tomto ohľade teda hra neprekvapí, keďže predošlý diel vyšiel len o deň neskôr, teda 16. októbra 2020.

Komentuj!