Register

A password will be e-mailed to you.

Hororový titul Deathground nie je žiadna novinka, nakoľko oficiálneho predstavenia sa dočkal už vlani prostredníctvom kickstarterovej kampane. V rámci nej uspel, pričom časť tvorby zafinancovali aj tvorcovia z nezávislého štúdia Jaw Drop Games. No keďže vydanie sa podľa všetkého blíži, skúsme si hru pripomenúť a v krátkosti predstaviť, tým ktorým doposiaľ unikala.

Na prvý pohľad Deathground výrazne pripomína vydarený horor Alien: Isolation, akurát, že votrelca, respektíve votrelcov nahradia známe prehistorické tvory. Podobne ako v ňom budeme nahliadať na dianie prostredníctvom pohľadu prvej osoby, pričom autori sľubujú že tento zážitok si bude možné vychutnať ako sólo, tak i v kooperácii. Klasickú singleplayerovú kampaň však nemožno očakávať a vašou úlohou bude skrátka prežiť na vopred vybraných mapách. Môžete si vybrať jedno z trojice povolaní a to inžinier, lovec a prieskumník, pričom v kooperácii vám môže pomôcť aj vzájomná spolupráca. K dispozícii budete mať i baterku a detektor pohybu, pričom jednotliví dinosauri budú disponovať odlišnou veľkosťou a nepredvídateľným správaním.

Samotní autori vytvorili svoj titul v Unreal Engine 4 a ich snahou bolo nadizajnovať čo najdesivejšie kulisy. Základná hra pritom nesľubuje veľa máp ani dinosaurov, no to sa dá postupne veľmi rýchlo napraviť pridávaním nového obsahu. O znovuhrateľnosť by sa mal každopádne postarať i systém premenlivého počasia, ktoré môže, i nemusí hrať vo váš prospech, náhodné zvolené miesta, kam sa máte za úlohu dostať, či dynamické úlohy. Na papieri to znie skrátka dobre a rovnako dobre pôsobia aj propagačné videá. Je však otázne, či sa tvorcom podarí pretaviť potenciál do skutočne nezabudnuteľného zážitku. Viac by sa sme sa mali dozvedieť už tento rok, pričom zatiaľ sa môžu tešiť iba majitelia osobných počítačov. Tí sa však majú dočkať iba Early Access verzie, pričom plná hra by mala doraziť až budúci rok. Hodí sa i zmieniť, že neskôr by sa mal Deathground objaviť aj na konzolách, takže ochudobnený by nemal byť nikto.

Komentuj!