Register

A password will be e-mailed to you.

PlayStation 2 je dodnes najpredávanejšou konzolou všetkých čias. Viac ako 155 miliónov predaných kusov hovorí za všetko. A hoci dnes už ide o retro, práve táto generácia nám dala tituly, na ktoré sa spomína i v týchto dňoch, prípadne sú dané značky stále plné života. Jeden fanúšik sa s PS2 stále nechce rozlúčiť, a tak si vytvoril svoju prenosnú verziu na cesty.

Je nutné poznamenať, že zariadenie PS2 Eclipse je fanúšikovský projekt a vytvoril ho jeden človek s prezývkou GingerOfOz. Na tomto kúsku pracoval 2 mesiace, no nemožno opomenúť ani fakt, že podobné projekty nie sú autorovi cudzie. Pred cestovnou PlayStation totiž vytvoril aj prenosné Nintendo Wii, a to dokonca v dvoch iteráciách.

Čo sa hardwarového vybavenia týka, PS2 Eclipse nie je žiaden emulátor, či niečo podobné. Vo vnútri nájdete priamo základnú dosku z PlayStation 2 Slim, avšak z pochopiteľných dôvodov absentuje mechanika na optické médiá. Vďaka spúšťaniu hier priamo cez pôvodný hardware tak tituly bežia bez akýchkoľvek problémov, no tým pádom nemožno počítať ani s vylepšeniami, ktoré možno dosiahnuť skrz emulátor.

A i keď tento handheld nie je malý, možnosť zahrať si legendárne hry na cestách znie dobre. Je iba škoda, že niečo podobné neexistuje aj priamo od Sony. Handheld PlayStation Portable síce ponúkol niekoľko portov PS2 hier, no to bol iba zlomok knižnice hier pre legendárnu konzolu.

Zdroje: Push Square, Twitter

Komentuj!