Register

A password will be e-mailed to you.

Ako iste viete, platforma GOG má výnimočné miesto medzi inými obchodmi v dvoch špecifických ohľadoch. Ponúkané tituly sú spravidla bez DRM ochrany a ako jediný obchod ponúka exkluzívne staršie hry, nedostupné prostredníctvom iných služieb a navyše kompatibilné s najnovšími systémy. A práve týchto starších kultových titulov sa týka najnovšia akcia.

Ultima Underworld: The Stygian Abyss je klasický dungeon crawler z roku 1992, ktorý sa však odlíšil od zvyšných vtedajších žánroviek tým, že umožňoval ovládať iba jednu postavu. Na rozdiel od iných vtedajších hier zo série Ultima, v ktorých dominovalo izometrické zobrazenie, šlo o hru z pohľadu prvej osoby, ktorá umožnila vašej postave rozhliadať hore aj dole, alebo presne mieriť. Vaša postava mohla navyše využívať stúpanie, klesanie, skákanie, aj plávanie. Ultima Underworld teda ako prvá videohra skĺbila 3D akciu s RPG prvkami.

Už v nasledujúcom roku 1993 vyšlo pokračovanie pod názvom Ultima Underworld II: Labyrinth of Worlds, využívajúce všetky spomínané herné mechaniky svojho predchodcu. Bolo to teda takisto rozsiahle RPG, odohrávajúce sa prevažne v podzemí a uzatvorených priestoroch, avšak na rozdiel do prvého dielu, kde vašou hlavnou náplňou bol prieskum hlbín Priepasti a boli ste osamotený v zdanlivo prázdnom svete, v Labyrinth of Worlds sa už od samého začiatku kladie dôraz na rozhovory. Tie, samozrejme, nie sú rozsiahle, ale informácie v nich sú takmer vždy dôležité a kľúčové.

Oba tituly môžete získať zdarma na tomto odkaze.

Trošku z iného súdka je ďalší kultový titul s názvom Syndicate z roku 1993. Je to taktická stratégia z izometrického pohľadu odohrávajúca sa v cyberpunkovom svete ďalekej budúcnosti. V ňom sa ujímate vedenia tímu agentov, ktorí plnia zadané úkoly pre svoj syndikát, starajúci sa hlavne o peniaze a nadvládu nad územiami. S týmto svojim tímom štyroch agentov prejdete celý tamojší región, budete obsadzovať nové územia, ovládať ich a brať z nich finančné prostriedky. Vašich agentov môžete za získané peniaze upgradovať mechanickými časťami tela a premeniť ich v polovičných androidov. K dispozícii máte aj široký arzenál zbraní, od klasických, až po futuristické.

GoG ponúka tento titul navyše vo verzii Plus, čo znamená, že dostanete aj datadisk American Revolt. Syndicate Plus je k dispozícii na tomto odkaze.

A nakoniec GOG dáva k dispozícii aj pokračovanie pod názvom Syndicate Wars, ktoré vyšlo v roku 1996 a ktoré kráča v stopách svojho predchodcu. Takže znova ide o akčnú a strategickú hru z cyberpunkového sveta, v ktorom sa ako hlava jedného z dvoch syndikátov snažíte získať kontrolu nad svetom. Za pomoci tímu svojich agentov plníte 60 misií, odohrávajúcich sa až v 30 mestách. Toto pokračovanie si svojho času vyslúžilo vlnu kritiky, avšak keďže je dostupné zadarmo, nič vám nebráni vyskúšať na tomto odkaze, či nízke hodnotenia skutočne zaslúži.

GOG teda prináša hneď niekoľko starších a kultových titulov, a nič vám nebráni sa s nimi minimálne trochu zoznámiť. Navyše času máte viac než dosť, keďže všetky spomínané klasiky si môžete aktivovať zdarma až do 3. septembra 2021.

Komentuj!