Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Project Zero, respektíve v Japonsku Fatal Frame, je hororová značka, ktorá tento rok oslávi 20 rokov od vydania prvého dielu. U nás síce nie je taká populárna ako napríklad Resident Evil alebo Silent Hill, no vo svete má veľmi slušnú fanúšikovskú základňu. Hoci prvé tri časti vyšli pre PS2, následne sa séria presunula exkluzívne na zariadenia od Nintenda. A práve pre Nintendo WiiU vyšiel pred 7 rokmi aj zatiaľ posledný diel s podtitulom Maiden of Black Water.

Po roku 2015, kedy hra vyšla mimo “rodné” Japonsko, sa však značka odmlčala. Medzičasom asi vypršala exkluzívna zmluva s Nintendom, a tak vydavateľstvo Koei Tecmo nedávno oznámilo, že titul Project Zero: Maiden of Black Water vydá opäť vo vylepšenej remastrovanej verzii. Tá ponúkne vylepšený vizuál, no aj úplnú novinku v podobe fotorežimu, kde bude možné nastaviť si postavy a duchov do rôznych póz tak, aby ste si vytvorili strašidelné screenshoty podľa svojho gusta. Okrem toho pribudnú i nové kostýmy pre hlavné postavy.

Čo sa týka dátumu vydania, ten bol stanovený na 28. októbra tohto roku. Kedysi exkluzívny titul pre WiiU sa tentokrát pozrie na Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a aj PC, takže si bude možné zahrať tento desivý počin naozaj všade. Hoci Maiden of Black Water nie je tým najlepším dielom v rámci série, snáď predaje uspokoja vydavateľa natoľko, aby sme niekedy dostali úplne nový diel. Značka Project Zero/Fatal Frame si to totiž zaslúži.

Zdroj: tlačová správa

Komentuj!