Register

A password will be e-mailed to you.

The Coalition je kanadské interné štúdio patriace pod Xbox Game Studios a ktoré sa preslávilo najmä populárnou akčnou sériou Gears of War. Predstavitelia tohto štúdia sa nedávno prezentovali na vývojárskej konferencii GDC 2021, kde predviedli technický test tvorby postavy v Unreal Engine 5. Podmanivý vizuál tejto novej generácie známych vývojárskych nástrojov si okamžite získal pozornosť nielen ostatných štúdii, ale aj herných médií, vrátane nás.

Ukážka z tvorby zobrazuje veľmi detailne vymodelovanú ľudskú postavu, ktorej dizajn je údajne tvorený sústavou 130 000 trojuholníkov – k tomu ešte treba pripočítať ďalších 31 000, tvoriacich hlavu uvedenej postavy, zatiaľ čo jej vlasy, brada a obočie vytvára neuveriteľných tri a pol miliónov trojuholníkov. V dodatočnej ukážke tvorcovia odhaľujú špeciálne svetelné a odrazové efekty, nazvané Lumen a Nanite. Už spoločnosť Epic Games ich ohlásila v prvej polovici minulého roku, avšak odvtedy boli ešte niekoľkokrát zdokonaľované.

Je zrejmé že štúdio The Coalition pracuje na dosiaľ neznámom hernom kúsku postavenom na engine Unreal 5, pričom nezabudlo dodať, že má v pláne postaviť na tejto technológii veľké množstvo ďalších projektov v budúcnosti.

V každom prípade, i keď je preview variant nového enginu dostupná a a k dispozícii, vydania plnej formy by sme sa mali dočkať koncom tohto roku a to na platformy PC, iOS, Mac, Windows a posledné generácie konzol.

Komentuj!