Register

A password will be e-mailed to you.

Značka Mortal Kombat je fenomén, ktorý sa na scéne pohybuje už takmer tri dekády. Budúci rok totiž uplynie 30 rokov od vydania prvého dielu, hoci nový diel, pravdepodobne, pri príležitosti tohto jubilea nedostaneme. Autori však už popredu dostali krásny darček v podobe vynikajúcich predajov zatiaľ posledného dielu.

Vývojári z NetherRealm Studios spolu s vydavateľskou spoločnosťou Warner Bros. Interactive Entertainment oznámili, že predaje bojovky Mortal Kombat 11 prekonali métu 12 miliónov predaných kópií. Ide o mimoriadny úspech, obzvlášť teda na daný žáner, keďže bojovky už predsa len nie sú tak populárne ako kedysi. Zatiaľ posledný diel sa vďaka tomuto úspechu stal tým najpredávanejším v rámci celej značky. Na druhom mieste je zatiaľ predposledný Mortal Kombat X, ktorý predal necelých 12 miliónov kópií, čo jasne ukazuje, že je o túto franšízu aktuálne obrovský záujem.

Spolu s týmto údajom sme sa dozvedeli, že doposiaľ bolo predaných cez 73 miliónov kusov všetkých Mortal Kombatov. Za úspech možno považovať aj Mortal Kombat Mobile, keďže spoločnosť Warner Bros. oznámila, že doteraz bolo zaznamenaných cez 138 miliónov inštalácií. Z daných čísel jasne vyplýva, že táto krvavá zábava nepatrí ani po toľkých rokoch do starého železa a určite sa do budúcna máme na čo tešiť. Mimo iné, napríklad už budúci mesiac (31. augusta) na animovaný Mortal Kombat: Battle of the Realms, pokračovanie vydareného Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge z minulého roku.

Zdroj: IGN

Komentuj!