Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia sa konečne dočkali. Prichádza k nám remake prvého Dead Space, jedného z najospevovanejších hororov novej hernej generácie. Správ a konkrétností je síce pramálo, avšak už teraz má na sebe remake nálepku v podobe istého háčiku, ktorý nie každého poteší.

Ako iste viete, pred pár hodinami prebehla prezentácia EA Play, ktorá je istou alternatívou zmienenej spoločnosti na veľtrh E3. Samozrejme, zhruba hodinu dlhý stream sa venoval výhradne titulom vychádzajúcim pod hlavičkou gigantickej korporácie a priniesol tak niekoľko zásadných noviniek. Asi nikoho neprekvapí, že vrcholom večera bola kratučká ukážka remaku Dead Space.

Kto však stojí za prerábkou jedného z najlegendárnejších moderných herných hororov? Nuž, tu prichádza spomínaný háčik. Na remaku pôvodného Dead Space pracovali (alebo stále pracujú) autori z Motive Studios. Len pre upresnenie možno zmieniť, že ide o vývojárov Star Wars Battlefront II (FPS akcia) a Star Wars: Squadrons (vesmírna arkáda so stíhačkami). Ani v jednom prípade nejde o ideálny počin, ktorý by získaval bezvýhradne pozitívne známky, avšak svojich fanúšikov si zmienené projekty našli. Dokonca, druhý Battlefront sa aj niekoľko rokov od svojho originálneho vydania teší veľkej popularite. A tento úspech by mu prial a predpovedal iba málokto. Najmä po nechválne známej loot box kontroverzii.

Nanešťastie, ani v jednom prípade nejde o žánrové zážitky, takže kvalita prichádzajúceho remaku (nie iba povrchnej HD prerábky) je otázna. Súčasne možno dodať, že moderná vízia science fiction hororu pobeží na Frosbite engine, s ktorým bývajú problémy, no zostáva nám veriť, že sa titul nakoniec podarí. Z dostupného YouTube popisu ešte vieme, že stále má ísť o akčný survival horor, takže snáď noví tvorcovia zostanú verní duchu skvelého originálu spred takmer trinástich rokov. Minimálne môžeme dúfať v podobný úspech ako v prípade Resident Evil 2.

Dátum vydania na nás v samotnom závere ukážky nečakal, no vieme, že titul vyjde na konzolách novej generácie, teda na PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S, no ochudobnení nebudú ani majitelia osobných počítačov. Kedy by ste si priali vydanie lákavo vyzerajúceho hororu? Ešte tento rok alebo až neskôr? Tak či onak, keď sa pustíte naprieč chodbami USG Ishimura, nezabúdajte, že váš krik nebude vo vesmíre počuť nikto.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!