Register

A password will be e-mailed to you.

V októbri minulého roku sme sa dočkali remasteru aj posledného dielu zo série Age of Empires. Ten nás v prvom rade zaviedol po prvýkrát v rámci série do Severnej Ameriky. Neskôr sa hra dočkala dvoch rozšírení, z ktorých posledné, Asian Dynasties, pridalo do hry aj ázijské národy. Remaster tretieho dielu so sebou priniesol ďalšie 2 nové národy a dočkal sa už jedného DLC (tretí nový národ). Začiatkom augusta sa však môžeme tešiť na DLC – The African Royals, ktoré nám ponúkne, ako už názov napovedá, Afriku.

Remaster Age of Empires III sa už od vydania nesie v trochu odlišnom duchu, než to je napríklad pri druhom dieli, kde sa už čoskoro dočkáme ďalšieho príbehového DLC. Pri Age of Empires III: Definitive Edition sa vývojári snažia zrejme zamerať najmä na multiplayer, keďže, až na pokročilejší tutoriál a niekoľko historických bitiek, veľa obsahu pre jedného hráča nepribudlo. Aj v tomto prípade nás čakajú len tri nové historické bitky, ktoré sa budú, samozrejme, odohrávať v Afrike a dva nové národy: Etiópčania a Hausovia.

Nové národy prinesú trochu odlišnú hrateľnosť, nové jednotky aj hrdinov a domorodé africké kmene, ktoré budú v hre predstavovať domorodé osídlenia, ako sme už zvyknutí. Pridanie týchto národov však nie je vôbec prekvapujúce, keďže s Etiópiou sme sa mohli stretnúť už počas jednej historickej bitky z remasteru. Nový obsah do Age of Empires III: Definitive Edition zrejme mnohých poteší, ale je fakt škoda, že vývojárov zaujíma najmä multiplayer. Remaster však nie je vonku ešte ani rok, tak nám ostáva dúfať, že sa dočkáme aj nejakých nových kampaní.

Naďalej prebieha preklad remasteru do slovenčiny a plánuje sa aj preloženie tohto DLC. Beta verziu slovenčiny si môžete stiahnuť na stránkach lokalizácii.sk. Čo si myslíte o tomto DLC, pripravovanej slovenčine alebo celkovo o Age of Empires III: Definitive Edition nám môžete napísať do komentárov.

The African Royals vyjde 2. augusta 2021 a môžete si ho zakúpiť v predobjednávke už teraz za 9,99€.

Komentuj!