Register

A password will be e-mailed to you.

O vzniku seriálovej verzie The Last of Us sme vás už informovali, pričom projekt, ktorý vzniká pod taktovkou stanice HBO by si mal odbiť svoju premiéru behom budúceho roka. K novinkám o obsadení sa však postupne pridávajú aj ďalšie informácie a zdá sa, že nepôjde o práve lacnú záležitosť.

Momentálne sa už vie, že prvá séria bude obsahovať desať epizód, čo je viac-menej očakávané číslo. No teraz to dôležité – podľa vyjadrenia prezidenta umeleckých odborov v Kanade Damiana Pettiho by mala jedna epizóda vyjsť na viac než 10 miliónov amerických dolárov. V praxi sa teda bavíme o viac než 100 miliónoch potrebných na vznik prvej série. A hoci nejde o žiadny rekord a len seriálový The Lord of the Rings s približne miliardovým rozpočtom asi neprekoná nikto, stále ide o vysoko nadštandardnú čiastku. O to viac, že sa bavíme o začínajúcom seriáli, kde sa dá reálne predpokladať, že v prípadných budúcich sériách sa bude táto suma reálne ešte navyšovať.

Pripomíname, že seriálové spracovanie jednej z najúspešnejších videohier všetkých čias vzniká pod taktovkou tvorcu mimoriadne oceňovaného Černobylu Craiga Mazina a samotného Neila Druckmanna zo štúdia Naughty Dog. Očakávania teda nie sú najmenšie a seriálový The Last of Us má asi najväčšie predpoklady definitívne zlomiť “kliatbu” videoherných adaptácií.

Komentuj!