Register

A password will be e-mailed to you.

Vývoj RPG titulu s prvkami fantasy a sci-fi Last Oricru od českého štúdia GoldKnights a vývojára Pavla Jiřího Strnada bol značne tŕnistý a komplikovaný. Veľký projekt, ktorý sa pôvodne nazýval Lost Hero, mal pripomínať hlavne kultovú sériu Dark Souls a bol na toľko ambiciózny, že jeho financovanie bolo od začiatku najväčším problémom.

Pavel Strnad skúsil najskôr šťastie na Kickstarteri, avšak vybraná čiastka 100 000 českých korún, samozrejme, vôbec nestačila na dokončenie. Práve preto je už Lost Hero minulosťou a na jeho troskách povstáva nové RPG pod názvom Last Oricru. Finančné problémy totiž vyriešil nový vydavateľ Prime Matter, ktorý je súčasťou skupiny Koch Media, muselo však prísť k výraznejším zmenám oproti pôvodnému konceptu.

Systém Dark Souls ustúpil do pozadia a v súčasnosti hra pripomína oveľa viac sériu Gothic alebo Elex. Po výraznom prekopaní a po tom, čo sa Lost Hero zmenil na The Last Oricru, sa hlavný hrdina ocitá v novom svete s odlišnými pravidlami a čerstvým príbehom. Všetky aspekty hry vysvetľuje detailnejšie zástupca vydavateľstva Koch Media Tobias Stolz-Zwilling v podrobnom, zhruba sedemminútovom videu.

Toto gameplay a preview video obsahuje aj oficiálne české titulky, pričom aj samotná hra má vyjsť v češtine niekedy na budúci rok na platforme PC a na konzolách novej generácie.

Komentuj!