Register

A password will be e-mailed to you.

O sci-fi RPG Chernobylite sme vás v minulosti už niekoľkokrát informovali, ale tento titul bol dlhší čas k dispozícii len v predbežnom prístupe prostredníctvom služby Steam. No plnohodnotné vydanie sa už blíži a zrejme aj z tohto dôvodu vývojári z zo štúdia The Farm 51 zverejnili nový, tentokrát príbehový trailer.

Ten nám ponúka bližší pohlaď nielen na príbeh, ale aj na samotné herné prostredie, ktoré je nepochybne hlavným lákadlom. Trailer sa zameriava na hlavnú postavu menom Igor, ktorý sa sa o celých 30 rokov neskôr vracia na miesto nešťastnej černobyľskej katastrofy.

Igor na týchto nehostinných miestach hľadá svoju snúbenicu, ktorá sa stratila ešte v čase spomínanej jadrovej katastrofy. Náš hrdina sa tam vydáva navzdory stále pretrvávajúcemu silnému žiareniu a zisťuje, že zďaleka nie je jediný, kto skúma túto uzatvorenú oblasť. V traileri totiž nevidíme len vojakov, či rôznych preživších, ale aj záhadného zamaskovaného protivníka, ovládajúceho neobvyklé sci-fi zbrane.

Poľskí vývojári sa naposledy prezentovali ešte v roku 2017 u nás v redakcii úspešnou adventúrou Get Even a preto ani v tomto prípade neočakávame nejaké sklamanie. Vydavateľom hry je spoločnosť All In!, ktorá nedávno oznámila, že na PlayStation 4 sa dočkáme dokonca fyzickej edície. Najskôr sa však Chernobylite objaví na platforme PC, a to ako na Steame, GoGu tak aj v obchode Epic Games, konkrétne už 27. júla 2021. Konzolové verzie Chernobylite vyjdú až neskôr v lete pre PlayStation 4 a Xbox One a iné platformy.

Komentuj!