Register

A password will be e-mailed to you.

Titul Ghost of Tsushima mal byť labuťou piesňou exkluzívnych hier od Sony pre PlayStation 4. Situácia sa však zmenila a na minulú generáciu konzol PlayStation mieria aj ďalšie zaujímavé hry, ktoré pôvodne mali vyjsť iba pre PS5. Dôležitejšie však je, že ak sa vám minuloročný epos zasadený do obdobia mongolskej invázie do Japonska páčil a túžite po “nášupe”, dočkáte sa už budúci mesiac.

Štúdio Sucker Punch a Sony totiž oznámili, že 20. augusta dorazí Ghost of Tsushima Director’s Cut, a teda rozšírená a vylepšená verzia pôvodnej hry. Titul mieri ako na PS4, tak aj PS5, kde možno očakávať viacero vylepšení. Poďme však najskôr na novinku, ktorá bude zhodná pre obe generácie.

Najzásadnejším prídavkom Director’s Cut verzie bude úplne nový ostrov Iki, kam sa Jin vypraví urobiť “poriadok” s mongolskou zberbou. Nová príbehová línia však nebude iba o vyčistení susediaceho ostrova od invázie, pretože udalosti na Iki budú pre hlavného hrdinu mimoriadne osobné. Dôjde tak nielen na konfrontáciu s aktuálnou hrozbou, ale aj s tragickou minulosťou Jina. Podmienkou, aby ste mohli navštíviť Iki, je pokročiť v príbehovej kampani do druhého aktu, kedy Jin zamieri do regiónu Toyotama.

Vývojári sľubujú, že sa o viac informácii podelia neskôr, no máme sa tešiť na úplne nové prostredia, brnenie pre Jina a výstroj jeho koňa, nové postavy, minihry, techniky, nepriateľov, zvieratá, ktoré bude možné pohladiť, a to vraj nie je všetko.

Teraz tu máme novinky, ktoré si užijú iba hráči na PlayStation 5. V PS4 verzii chýbal lip sync pre japonský dabing, čo Director’s Cut edícia odstráni, nakoľko vďaka výkonu aktuálneho hardwaru sa budú prestrihové scény renderovať v reálnom čase. Samozrejmosťou bude aj podpora haptiky a adaptívnych triggerov v DualSense ovládači. Chýbať nebude implementácia 3D audia, zrýchlenie už i tak rýchlych nahrávacích časov, dynamické 4K rozlíšenie a 60 snímkov za sekundu.

Do PS4 a aj PS5 verzie pribudne možnosť upraviť si rozloženie ovládacej schémy na ovládači, či zamykať si nepriateľov počas súbojov. Vývojári dostali množstvo prosieb, aby bolo možné schovať tulec so šípmi počas hry, a tak sa do hry implementuje i táto voľba. Je zvláštne, že zrovna toto niekomu prekážalo, no je dobré, že autori počúvajú svojich fanúšikov.

Ak ste si užili multiplayerový prídavok Ghost of Tsushima: Legends, môžete sa začať tešiť na nový obsah a aj úplne nový režim, avšak podrobnosti dorazia neskôr.

K predobjednávkam, ktoré sú už mimochodom spustené, obdržíte digitálny art book a digitálny soundtrack so skladbami z pôvodnej hry, no i dvoma novými piesňami, ktoré sú spojené s ostrovom Iki.

Bohužiaľ, verzia Director’s Cut nebude zadarmo. Ak máte pôvodnú hru, budete si môcť urobiť upgrade na Director’s Cut za 19,99€. Následne tu máme dve možnosti týkajúce sa PS5 verzie. Ak si hru upgradnete na Director’s Cut verziu ešte na PS4, a potom budete chcieť update na PlayStation 5 verziu, vyjde vás to na ďalších 9,99€. To je voľba pre tých, čo sa ešte k PS5 nedostali. Pokiaľ však už novú konzolu máte a budete chcieť zo základnej hry urobiť priamo update na Director’s Cut pre PS5, vyjde vás to na 29,99€.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!