Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Bloober Team sídliace v Poľsku hráčom svojím debutom Layers of Fear urobilo radosť. Za pozornosť určite stál aj ich ďalší počin Observer, no odvtedy kvalita hier od tohto tímu nie je úplne ideálna. O zlých hrách hovoriť nemožno, no ide maximálne o fajn jednohubky, čo nie je až tak veľa. Bloober Team však pravdepodobne chce dokázať, že majú na vstup do “prvej ligy”, nakoľko uzatvorili partnerstvo s japonskou spoločnosťou Konami.

Už dlhšie sa povráva, že je v príprave nový Silent Hill, pričom iba nedávno začali fanúšikovia na internete bombardovať Blue Box Game Studios kvôli ich hre s pracovným názvom Abandoned. Vývojári si za to viac-menej mohli sami, avšak aká je naozaj pravda sa dozvieme až v auguste, nakoľko odhalenie skutočného názvu titulu a ukážku samotného hrania uvidíme práve budúci mesiac.

Leaky poukazovali i na skutočnosť, že v príprave nie je iba jeden nový Silent Hill, ale rovno dva, nakoľko Konami práva na značku začalo (ako i na ďalšie IP ako Metal Gear, Castlevania a podobne) prenajímať rôznym tímom. Už začiatkom roka sa Piotr Babieno, šéf Bloober Team, vyjadril, že pracujú na hre z dlhoročnej série, avšak podrobnosti, samozrejme, nemohol v tom čase prezradiť. Teraz to však vyzerá tak, že pôjde práve o nový Silent Hill. Dôkazom môže byť oficiálne uzatvorené partnerstvo medzi Konami a Bloober Teamom, ktoré má zahŕňať zdieľanie know-how a vývoj hry. Na oznámenie hry si ešte musíme počkať, no vyzerá to tak, že minimálne jedna zo slávnych značiek Konami sa vracia späť. Ak je to pravda, my len dúfame v to, že Bloober Team nájdu stratenú formu a prinesú hru, ktorá bude hodná slávneho mena, hoci sa i v tejto sérii vyskytuje niekoľko prešľapov.

Zdroj: VGC

Komentuj!