Register

A password will be e-mailed to you.

Júl je pred nami, školský rok zase za nami a to znamená štart letných prázdnin. S nimi dorazia i júlové hry v rámci predplatného Xbox Live Gold/Game Pass Ultimate. A hoci ponuka nebude vôbec zlá, vyložený hit by ste v nej hľadali márne.

Začneme prvou hrou, ktorou bude vizuálne pôsobivé dobrodružstvo menom Planet Alpha. Tešiť sa možno ako na skákanie, tak aj na logické hádanky, a to všetko zabalené do vizuálu, ktorý v tomto prípade očarí azda najviac. Planéta zahalená tajomstvom a nástrahami vám však nič nedaruje zadarmo, takže si svoje prežitie budete musieť vybojovať. Hoci počin z roku 2018 nezbieral tie úplne najvyššie hodnotenia, priemer sa na agregátore metacritic zastavil v prípade Xboxovej verzie na 72 %, čo vôbec nie je zlý výsledok. Ostatne, najlepšie bude vyskúšať si hru na vlastnej koži a presvedčiť sa o jej kvalitách/nekvalitách. Hra bude dostupná už zajtra, 1. júla, a v ponuke zotrvá do konca mesiaca.

Druhá hra dostupná od úvodu mesiaca bude klasika od Rare, a to Conker: Live & Reloaded. Ak náhodou neviete o čo ide, tak sa jedná o remake titulu Conker’s Bad Fur Day, ktorý vyšiel pre Nintendo 64. V zásade sa jedná o 3D skákačku, v ktorej nechýbajú puzzle a ani súboje s nepriateľmi. Nakoľko ide o počin autorov Banjo-Kazooie, viete si urobiť ako-takú predstavu, ako hra zhruba vyzerá. Rozdielom však je, že Conker je plný násilia, vulgarizmov, alkoholu, cigariet, či rôznych popkultúrnych odkazov. Práve kvôli tomu hra, napriek svojim kvalitám, nebola žiaden predajný hit. Za vyskúšanie však remake rozhodne stojí, hoci od vydania uplynulo už 16 rokov a originál bol predsa len lepší.

Druhá polovica júla bude patriť bizarnosti menom Rock of Ages 3: Make & Break. V tejto hre si zahráte za kameň a budete buď brániť, alebo zdolávať hrady. Ide totiž povedzme o tower defense záležitosť, ktorá je poriadne uletená a zábavná, no treba zahodiť predsudky. Tento počin sa totiž iba veľmi náročne popisuje, svoje čaro hra odhaľuje až počas samotného hrania. Tešiť sa teda možno na taktizovanie, rôzne historické obdobia a rôzne strelené situácie, vďaka čomu si tento minuloročný “kameňák” vytrieskal od recenzentov priemer hodnotení 74 %.

Takisto od 16. júla bude k dispozícii aj kompilácia klasík od Midway pod názvom Midway Arcade Origins. Vďaka tomuto retro výletu si budete môcť vyskúšať 30 hier, ktorými sa hráči zabávali v osemdesiatych rokoch. Nechýbajú “kultovky” ako Rampart, Rampage, Gauntlet, či Spy Hunter a mnoho ďalších. Ak máte chuť na retro, Midway Arcade Origins bude dobrou voľbou.

To je z júlovej ponuky všetko. Ako vidíte, hry budú celkom pestré, takže si snáď každý hráč nájde niečo pre seba.

Zdroj: Xbox Wire

Komentuj!