Register

A password will be e-mailed to you.

Republic of Gamers (ROG) uvádza do predaja na Slovensku prémiový herný notebook s výklopnou opticko-mechanickou klávesnicou ROG Zephyrus S17. Ten poskytuje špičkový výkon na hranie hier a mnoho ďalších aplikácií v tenkom a štýlovom šasi, ktoré je vhodné na každú príležitosť.

Špičkový výkon zabezpečuje procesor Intel® Core i9-11900H 11. generácie s napájaním až 90 W a grafická karta až do NVIDIA ® GeForce RTX 3080 v mobilnej verzii so 140 W napájaním vďaka funkcii Dynamic Boost. V kombinácii s inteligentným chladením ROG tak ROG Zephyrus S17 predstavuje bezkonkurenčnú platformu na hranie hier a vytváranie obsahu. Klávesnica sa pri otvorení notebooku vyklopí až o 5°, čím zlepšuje komfort používania a zároveň vytvára veľké otvory, ktoré umožňujú chladiacemu systému AAS Plus s novými ventilátormi Arc Flow ticho nasávať chladiaci vzduch do notebooku. Tieto zlepšenia spoločne s tekutou kovovou zmesou na procesore zabezpečujú maximálny výkon notebooku, ktorý je tenký, tichý a chladný na dotyk.

17-palcová obrazovka poskytuje pohlcujúci zážitok a je dostupná v dvoch konfiguráciách: s WQHD rozlíšením s technológiami Advanced Optimus a G-SYNC pre vyššiu obnovovaciu frekvenciu alebo v 4K verzii s lepšími detailmi a adaptívnou synchronizáciou. Oba panely ponúkajú vysokú obnovovaciu frekvenciu, výnimočné farby a skvelú presnosť ich podania bez ďalšej kalibrácie. Výkonný systém šiestich reproduktorov s duálnymi basovými meničmi s potláčaním vibrácií umožňuje používateľom užiť si Hi-Fi zvuk i na cestách. Úložisko, vrátane RAID zapojenia troch diskov HyperDrive Ultimate SSD, ponúka bleskový prístup k hrám a médiám. Opticko-mechanická klávesnica poskytuje presný a rýchly vstup a konfigurovateľný ovládací prvok Multiwheel prináša širokú škálu užitočných funkcií doslova na dosah ruky.

Výklopná klávesnica a vynikajúce chladenie

Model Zephyrus S17 prichádza s novým odvážnym dizajnom, ktorý v sebe kombinuje vysoký výkon, tichú prevádzku a nízke teploty v šasi s hrúbkou menej ako 20 mm. Klávesnica sa po otvorení veka automaticky vyklopí pod uhlom 5°, čím otvorí široké ventilačné otvory, ktoré o 25 % zvýšia prietok nasávaného vzduchu. Táto unikátna implementácia technológie ROG AAS Plus zabezpečuje výkonné chladenie a vysoký výkon aj v mimoriadne tenkom šasi. Vyklopenie klávesnice znižuje aj jej povrchovú teplotu.

Zephyrus S17 využíva najnovšie ventilátory ROG Arc Flow, ktoré majú lopatky s rôznou hrúbkou pre maximálny možný prietok vzduchu. Ich špeciálny aerodynamický vlnový vzor minimalizuje turbulencie a  hluk a keď teplota komponentov klesne pod 50 °C, ventilátory sa automaticky spomalia až do režimu 0 dB pre nehlučnú prevádzku.

Tekutá kovová zmes účinne odvádza teplo z procesora Intel a v porovnaní s tradičnou teplovodivou pastou znižuje teploty procesora až o 10 °C. Teplo z obvodov CPU, GPU, VRAM a VRM a z celého šasi odvádza šesť teplovodivých trubíc v kombinácii so štyrmi chladičmi s ultratenkými rebrami. Dlhodobý výkon a stabilitu zabezpečuje zlepšený samočistiaci dizajn, ktorý zabraňuje usadeniu prachu na kriticky dôležitých komponentoch.

ROG ponúka niekoľko režimov chladenia pre rôzne situácie používania. Tichý režim mierne znižuje výkon, aby udržal nízku hladinu hluku, čo je ideálne pre každodenné používanie. Výkonný režim poskytuje výkon, ktorý je vhodný na hranie s vysokou frekvenciou snímok bez nadmerného hluku, a režim Turbo využíva plný výkon procesora s hlasnejším ventilátorom. Používatelia sa môžu prepínať medzi jednotlivými režimami pomocou ovládacieho prvku Multiwheel, pomocou klávesovej skratky alebo automaticky pomocou profilu scenárov. Tie sú k dispozícii v softvéri ROG Armoury Crate a umožňujú používateľom priradiť jednotlivé hry a aplikácie ku konkrétnym režimom, svetelným efektom a ďalším nastaveniam systému.

Nový výkonný procesor Intel

V najvyššej konfigurácii je procesor Intel Core i9-11900H taktovaný na 4,9 GHz. Vďaka inovatívnemu chladeniu ROG funguje s napájaním 50 W v prípade aktívnej grafickej karty, resp. s výkonom až 90 W. Procesor je navrhnutý, aby poskytoval výnimočný výkon v tenkých a prenosných zariadeniach. Má 8 jadier a 16 vlákien pre výkonné hranie, streamovanie a tvorbu obsahu. Procesor dopĺňa až 48 GB pamäte RAM DDR4-3200 MHz, takže tvorcovia môžu vytvárať veľké projekty vo vysokom rozlíšení a hráči môžu súčasne streamovať, četovať a hrať.

Zephyrus S17 dosahuje vysoké FPS aj v najnáročnejších hrách vďaka grafickej karte NVIDIA GeForce RTX 3080 v mobilnej verzii, ktorá funguje s frekvenciou až 1 545 MHz pri 125 W napájaní s ROG Boost, resp. pri 140 W s Dynamic Boost. GeForce RTX 3080 využíva architektúru Ampere a kombinuje nové streamovacie multiprocesory s jadrami RT 2. generácie a jadrami Tensor 3. generácie pre čo najrealistickejšiu grafiku, ray-tracing a pokročilé funkcie umelej inteligencie. K dispozícii je tiež technológia NVIDIA Reflex, ktorá znižuje latenciu vo vybraných hrách pre viacerých hráčov a efekty NVIDIA Broadcast, ktoré dajú vášmu streamovaniu šmrnc. Grafická karta má k dispozícii 16 GB pamäte GDDR6 VRAM a technológia Resizable BAR umožňuje pristupovať procesoru k celej grafickej pamäti súčasne, čo môže zlepšiť výkon v mnohých hrách.

Zephyrus S17 ponúka vďaka zapojeniu HyperDrive Ultimate RAID s troma samostatnými NVMe diskami rýchlosť prenosu dát až 10,5 GB/s, čo je najvyššia rýchlosť na svete v herných notebookoch. Iné konfigurácie využívajú jeden SSD PCIe 4.0 disk s prenosovými rýchlosťami dvakrát rýchlejšími ako PCIe 3.0 a ponúkajú dva sloty M.2 pre ďalšie rozšírenie.

Pohlcujúce vizuálne možnosti 17-palcových displejov

17-palcová obrazovka vtiahne používateľov do hier aj kreatívnych projektov. Displej má veľmi tenké rámčeky, ktoré sa po stranách zužujú iba na 5,65 mm. 3 ms odozva minimalizuje rozmazanie v rýchlych scénach a úplné pokrytie farebného priestoru DCI-P3 a zlepšený kontrast s podporou Dolby Vision zabezpečujú živé odtiene v hrách a médiách. Všetky displeje modelu Zephyrus S17 majú továrenskú kalibráciu a certifikáciu PANTONE® Validated pre výnimočnú presnosť farieb hneď po vybalení.

Dva panely umožňujú používateľom zvoliť si to najlepšie riešenie pre ich potreby. Prvý displej kombinuje obnovovaciu frekvenciu 165 Hz s WQHD rozlíšením pre plynulé a rýchle hranie s bohatými detailmi. Tento panel ponúka technológiu NVIDIA Advanced Optimus, ktorá kombinuje nástroj Optimus na šetrenie batérie a technológiu G-SYNC®. Notebook sa inteligentne prepína medzi integrovanou a dedikovanou grafickou kartou, aby podľa potreby uprednostnil výdrž batérie alebo vysoký výkon. Pri použití dedikovanej grafickej karty sa obnovovacia frekvencia displeja synchronizuje s obnovovacou frekvenciou grafickej karty pre plynulé hranie bez trhania.

Druhou možnosťou je 4K panel s ešte viac detailmi a plynulým hraním s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Technológia adaptívnej synchronizácie eliminuje trhanie a zabezpečuje plynulejšie hranie. 500-nitový maximálny jas sa stará o jasný a živý obraz, a to aj vonku.

Herný notebook s najlepšími reproduktormi na svete

Zephyrus S17 ponúka šesť reproduktorov s technológiou Dolby Atmos. Dva výškové reproduktory v kombinácii s duálnymi basovými meničmi s potláčaním vibrácií zabezpečujú ostré výšky a čisté basy. Každý basový reproduktor obsahuje dva meniče, ktoré sú umiestnené tak, aby si navzájom rušili vibrácie a znižovali nežiaducu rezonanciu. To pomáha notebooku Zephyrus S17 produkovať hlbšie basy a vyššiu hlasitosť ako konkurenčné herné notebooky.

3D zostava mikrofónov ponúka režimy nahrávania, ktoré sú optimalizované pre rôzne scenáre. Kardioidný režim zachytáva zvukové zdroje pred notebookom, aby bol hlas používateľa čistý a jasný. Všesmerový režim sníma zvuk z celej miestnosti a umožňuje tak zapojiť do hovoru celú skupinu. Ich kombinácia v stereofónnom režime ponúka bohaté možnosti na tvorbu hudby.

Pre kvalitnejšiu hlasovú komunikáciu je k dispozícii pokročilé obojsmerné potlačenie hluku pomocou umelej inteligencie, ktoré odstraňuje nežiaduce zvuky na vstupe i výstupe. Tento nástroj je možné použiť na ľubovoľné zariadenia a prispôsobiť ho pre jednotlivé aplikácie. Potlačenie hluku pomocou AI využíva výkon procesora, takže grafická karta sa môže plne sústrediť na vykresľovanie hier.

Prenosná elegancia

Zephyrus S17 má šasi z horčíka a hliníka v tmavej povrchovej úprave Off Black, ktorá dobre odoláva odtlačkom prstov. Sofistikovaný odtieň dodáva systému nádych elegancie a diamantom rezané okraje a priesvitné detaily za klávesnicou poskytujú jemný kontrast a jedinečný dotyk osobnosti.

Vďaka tenkému dizajnu a nenápadnému vzhľadu si môžete zobrať Zephyrus S17 kamkoľvek. 90 Wh batéria túto mobilitu zlepšuje a rýchle nabíjanie nabije 50 % batérie za 30 minút. Podpora nabíjania cez USB Type-C® až do 100 W umožňuje nosiť so sebou adaptér typu C alebo nabiť notebook powerbankou.

Pohodlné vstupy, široká konektivita

Vyklopenie klávesnice pod uhlom 5° maximalizuje pohodlie pri písaní a touchpad je o 125 % väčší v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Mimoriadne citlivé opticko-mechanické spínače umožňujú používateľom precízne ovládanie. Aktivujú sa v priebehu 0,2 ms a bez oneskorenia. Optický mechanizmus je veľmi odolný a predlžuje životnosť klávesov na 100 miliónov stlačení. Funkcia N-key rollover zabezpečuje, že všetky stlačenia klávesov budú zaznamenané, a RGB osvetlenie umožňuje používateľom prispôsobiť si štýl klávesnice pre rôzne hry a pracovné aktivity.

V ľavom hornom rohu klávesnice sa nachádza konfigurovateľný prvok Multiwheel. Jeho stlačením sa zobrazí ponuka s rôznymi funkciami a používatelia môžu pomocou neho nastavovať hlasitosť, podsvietenie klávesnice, jas displeja, režimy výkonu a ďalšie funkcie. Ďalšie nastavenia pre Multiwheel sú k dispozícii v softvéri Armoury Crate.

Integrovaná webová kamera a snímač odtlačkov prstov zvyšujú komfort prihlasovania sa a zlepšujú videohovory. Štandardné webkamery využívajú technológiu 2DNR, ktorá analyzuje jednotlivé snímky s cieľom korekcie šumu, alebo technológiu 3DNR, ktorá analyzuje snímky s cieľom lepšieho zobrazenia pohybujúcich sa objektov. Zephyrus S17 kombinuje 2DNR a 3DNR, aby používatelia vyzerali čo najlepšie v každej situácii. Snímač odtlačkov prstov je integrovaný v napájacom tlačidle a používateľa automaticky prihlási po jeho stlačení pri zapínaní notebooku.

Zephyrus S17 má vo výbave Thunderbolt 4, ktorý umožňuje pripojenie k univerzálnej dokovacej stanici alebo k externému displeju s rozlíšením až 8K. Ponúka tiež vysokorýchlostný prístup k dátam na externom úložisku a je možné využiť ho na napájanie notebooku alebo ďalších zariadení. Okrem dedikovaného HDMI portu je tiež k dispozícii USB Type-C port s technológiou DisplayPort, čítačka SD kariet s prenosovými rýchlosťami do 312 MB/s a technológia WiFi 6.

CENA A DOSTUPNOSŤ

ROG Zephyrus S17 je na Slovensku v predaji s cenou od 3 879 eur.

KĽÚČOVÉ BODY

  • Výklopná klávesnica a vynikajúce chladenie: Opticko-mechanická klávesnica sa dokáže vyklopiť až o 5°, aby zlepšila komfort používania a pustila viac vzduchu do inovatívneho chladiaceho systému AAS Plus.
  • Nový výkonný procesor Intel®: Špičkový výkon zabezpečuje procesor 11. generácie Core i9-11900H a grafická karta NVIDIA® GeForce RTX 3080.
  • Pohlcujúce vizuálne možnosti 17 displejov: QHD 165 Hz displej s technológiami G-SYNC a Advanced Optimus alebo 4K 120 Hz displej s adaptívnou synchronizáciou, obidva s pokrytím priestoru DCI-P3.
  • Herný notebook s najlepšími reproduktormi na svete: Šesť reproduktorov s duálnymi basovými meničmi s potláčaním vibrácií, dvoma inteligentnými zosilňovačmi a technológiou Dolby Atmos®.

Komentuj!