Register

A password will be e-mailed to you.

Už to budú čoskoro 4 roky, čo vyšlo vcelku zaujímavé RPG od známeho štúdia Piranha Bytes Elex, ktoré kombinovalo prvky fantasy so sci-fi. Vznikol tak svet, v ktorom platili zákony mágie ako aj sila novodobých vyspelých technológií.

Na Elex pracovali autori pôvodnej série Gothic a Risen, takže fanúšikovia hru s nadšením očakávali. Vďaka svojmu spracovaniu, neštandardnému prostrediu a herným mechanizmom si hra našla svojich priaznivcov aj kritikov. Napriek tomu bolo však pozitívnych hodnotení viac než dosť na to, aby bolo ohlásené aj pokračovanie.

V ňom sa opäť zhostíte úlohy albského veliteľa Jaxa, ktorý v predchádzajúcej časti bojoval proti Hybridovi a podarilo sa mu zjednotiť slobodných ľudí v Magalane. Tentokrát však budete stáť proti novej hrozbe, a to Skyanidom, ktorí prišli z vesmíru. Opäť nás bude čakať preskúmavanie postapokalyptického sveta plného všemožných príšer a rôznych NPC. Po novom už nebude jetpack slúžiť len na dlhšie skoky, ale aj na lietanie po krajine.

Na rozdiel od predchádzajúceho dielu ale zatiaľ nebolo oznámené, či sa dočkáme aj oficiálnej českej lokalizácie. Konkrétny dátum vydania ešte nebol stanovený, ale vieme že Elex 2 vyjde na platformách PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Komentuj!

O autorovi

Počítačovým hrám sa venujem už od detských čias. Mojím najobľúbenejším žánrom boli real-time stratégie (C&C, Jurassic Wars, Cossacks). Pri hrách však uprednostňujem najmä príbeh. V roku 2019 som začal prekladať hry do slovenského jazyka a dnes som členom slovenskej komunity amatérskych prekladateľov - lokalizácie.sk. Našim cieľom je ukázať, že si hry zaslúžia byť aj v slovenčine a zároveň tak aj pomôcť CZ/SK prekladateľskej scéne. Na stránke somhráč.sk pracujem ako externý redaktor, pričom píšem najmä recenzie na hry, ktoré boli preložené do slovenčiny alebo je možné, že niekedy v budúcnosti by sa mohli dočkať sk prekladu.

Súvisiace príspevky