Register

A password will be e-mailed to you.

Pred krátkou dobou sme tu mali leak, ktorý hovoril, že by sme sa mohli dočkať Final Fantasy hry s prvkami Souls od FromSoftware, respektíve vzhľadom na vývojárov, s elementami z výborného herného dua menom Nioh. Tieto úniky sa ukázali ako pravdivé a na E3 prezentácii spoločnosti Square Enix bol ukázaný projekt Stranger of Paradise – Final Fantasy Origin, ktorý je onou Souls hrou z populárneho a svetoznámeho JRPG univerza.

Som tu na to, aby som zabil chaos. Týmito slovami začína veľkolepý trailer a pravdepodobne je to to jediné, čo ako hráči potrebujeme vedieť. V sprievode ďalších postáv sa hráč vydáva do nešpecifikovaného kráľovstva, v ktorom je jeho úlohou zabiť stelesnenie chaosu. Ako sa niečo podobné prepojí so svetom, teda svetmi, Final Fantasy je otázna, avšak nepochybujeme, že nás tvorcovia príjemne prekvapia.

Vizuálne pritom nejde o nijak prevratnú záležitosť, avšak titul bude nepochybne ťažiť zo svojej estetiky. Koniec koncov, rovnako na tom bol napríklad nedávny PC port Nioh 2, ktorý pôsobí síce zastaralo, no exceluje v rámci súbojovej zložky a podmanivého level designu. Team Ninja dokáže bezproblémovo prísť s komplexným RPG, ktoré uspokojí dychtivých bojovníkov a súčasne taktických majstrov meča prahnúcich po adekvátnej výzve lemovanej desiatkami a desiatkami úchvatných monštier i majestátnych bossov vychádzajúcich z historických legiend.

Je pritom vidieť, že si autori zachovávajú prvky, ktoré v už zmienenej IP opracovali do podoby blyštiaceho sa diamantu. K dispozícii bude rôzne vybavenie, tony nepriateľských tiel a dynamické kombá, ktoré budete využívať k sekaniu tej odpudivej hávede vychádzajúcej z autorskej imaginácie. Všetko pôsobí rýchlejšie než Sekiro, Dark Souls a dokonca i o stupienok svižnejšie ako náramne dynamický druhý Nioh, ktorý pri tých stodvadsiatich FPS na PC beží absolútne dych berúco.

Záver ukážky sľubuje, že sa tejto žánrovej výhybky dočkáme už v priebehu nadchádzajúceho roka, čo by mohlo naznačovať, že vývoj je vo svojich finálnejších fázach. Hardcore akcie by sa mali dočkať majitelia konzol PlayStation 4 a PlayStation 5. Ochudobnení nebudú ani vlastníci Xbox One, Series X/S. Dôležité je zmieniť, že PC release je naplánovaný na identické obdobie (alebo minimálne rok) ako všetky ostatné platformy. I tak však došlo na akúsi platenú exkluzivitu, nakoľko demo tohto počinu sa sprvoti (možno nastálo) objaví výhradne na PlayStation 5. Nejde však o nič prekvapujúce, pretože Sony má s Team Ninja a Koei Tecmo (vydavateľstvo) dobré vzťahy. Ostatne, Nioh vychádzal najprv exkluzívne na PlayStation platformách a to isté môžeme prehlásiť o Final Fantasy ságe (kam vlastne i Stranger of Paradise patrí).

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!