Register

A password will be e-mailed to you.

Pozoruhodný projekt The Forgotten City sa objavil ešte v roku 2015 ako jeden z početných módov pre slávne RPG The Elder Scrolls V: Skyrim. Tento mód využil krajinu Tamrielu iba ako kulisy pre zobrazenie starovekého mesta z čias Rímskeho impéria. Rozsiahly projekt si však začal žiť po rokoch vývoja svojím životom, až si jeho tvorcovia z Modern Storyteller začali veriť natoľko, že sa ho rozhodli vydať ako samostatnú hru.

Z pôvodného starého módu pre Skyrim nezostalo veľa, pričom najdôležitejšou zmenou je totálny port celej hry do Unreal Engine 4. V pozmenenom Ríme síce stretnete i staré známe postavy z prvotnej verzie, ale aj úplne nové, disponujúce profesionálnym dabingom a pokročilými animáciami tváre.

Príbeh sa odohráva v podzemných ruinách starovekého Ríma, v ktorých sa deje niečo zvláštne. Magický portál vás prenesie späť v čase, k ďalším 26 prieskumníkom počas ich posledných chvíľ v podzemnom meste z čias Rímskej ríše. Títo prieskumníci totiž nedodržali tamojšie pravidlá a za toto porušenie ich čakala premena na zlaté sochy. Túto záhadu dokážete rozlúštiť iba tak, že budete v časovej slučke skúšať rozličné scenáre a vypočúvať odlišné postavy, aby ste zabránili katastrofe a prepísali dejiny. Podľa kreatívneho riaditeľa Nicka Pearceho budete mať v The Forgotten City prakticky neobmedzený výber riešení, ale len tí najschopnejší sa cez ťažké rozhodnutia dokážu dostať k najlepším koncom.

Rozhovor s tvorcami a ukážky samotnej hry si môžete pozrieť na priloženom videu, ktoré disponuje českými titulkami. Vydanie bolo upresnené práve na tohtoročnej E3, konkrétne sa hry dočkáme 28. júla 2021 na platformách PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X a Nintendo Switch.

Komentuj!