Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Supermassive Games sa so svojou antológiou Dark Pictures a ešte predtým titulom Until Dawn dostala do popredia ako vedúca figúra v rámci žánru hororových hier. Najnovší prírastok do série, House of Ashes, bol oznámený počas Summer Game Fest 2021 prostredníctvom story traileru, vďaka ktorému môžeme vyčítať niekoľko podstatných informácií o príbehu.

Trailer začína ukážkou na tajuplnú postavu kurátora, ktorý nám predstavuje všetky tie príbehy, ktorých sme boli ako hráči v predchádzajúcich častiach aktívnymi účastníkmi. Neskôr nám kamera zobrazuje vojakov, účastných nechválne známej americkej invázie do Iraku z roku 2003. Niekto skrz vysielačku informuje vojenskú jednotku, že bol objavený podzemný sklad, v ktorom sa majú nachádzať ukryté chemické zbrane.

Odtiaľ sa jednotka spustí do podzemných tunelov, kde sa veci dosť rýchlo zvrtnú. Všetkých, jedného po druhom, niečo likviduje, pričom úlohou preživších bude pravdepodobne nájsť východ z nekonečných sietí tunelov a zároveň sa ubrániť výpadom zvláštnych monštier, aké nám ukazuje trailer. Opäť bude na hráčových rozhodnutiach v kombinácii so šikovnosťou reflexov, ktoré a či vôbec nejaké postavy prežijú.

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes vyjde príhodne (tesne pred Halloweenom) 22. 10. 2021 na platformy PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Komentuj!