Register

A password will be e-mailed to you.

Minulý rok sme sa dočkali oficiálneho oznámenia ďalšieho dielu God of War, ktorý, pravdepodobne, ponesie podtitul Ragnarok. V ukážke, ktorá viac-menej nič neprezradila však bola informácia, že hry sa dočkáme tento rok. To však už, bohužiaľ, kvôli pandémii nie je platné, i keď to takmer všetci očakávali.

Dnes však už môžeme hovoriť o oficiálnom odklade nového God of War na rok 2022, pretože kvôli pandémii nebolo možné robiť motion capture zábery, ktoré sú pre vývojárov nesmierne dôležité. To ostatne zdržalo aj vývoj Horizon Forbidden West, no nakoľko Guerrilla Games začali s vývojom pokračovania Horizon Zero Dawn skôr než Santa Monica Studio, mali by titul stihnúť dokončiť a vydať ešte tento rok. I z toho dôvodu sme sa počas minulotýždňovej prezentácie Horizon Forbidden West nedočkali dátumu vydania.

Hermen Hulst, niekdajší člen Guerrilla Games a od roku 2019 hlava PlayStation Studios, sa v novom rozhovore na PlayStation.Blog rozhovoril mimo iné aj o tom, že Sony v súčasnosti nemôže a ani nechce opustiť viac ako 110 miliónov majiteľov PlayStation 4, vďaka čomu sa nový diel God of War a aj Gran Turismo 7 po zvážení old-gen portov nakoniec dočkajú verzií aj pre predošlú generáciu konzol PlayStation, hoci po oznámení sa hovorilo iba o verziách pre PS5.

Ide o zásadnú zmenu v politike Sony PlayStation, nakoľko v minulosti sa po príchode novej generácie firma sústredila takmer výlučne iba na nový hardware. V aktuálnej situácii, kedy je nedostatok konzol PlayStation 5 a majiteľov PlayStation 4 je stále viac než dosť, však ide o logický krok. Nie každá nová hra od PlayStation Studios však zamieri aj na PS4, keďže napríklad Returnal, či Ratchet & Clank: Rift Apart by na starom “železe” skrátka nefungovali tak, ako sa tieto počiny navrhli. Pre majiteľov PS4 je však dobrou správou, že si aj na tejto konzole zahrajú niektoré horúce novinky.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!