Register

A password will be e-mailed to you.

Pixelartová detektívna adventúra Backbone od kanadského štúdia EggNut sa už čoskoro dočká svojho vydania. Hru zatiaľ poznáme len v hrubých rysoch, pretože tvorcovia sa zdržali zverejnenia bližších informácii, no všetky zásadnejšie údaje vám predostrieme v tejto novinke.

Podstatnou zložkou tohto titulu bude post-noirová atmosféra dystopickej verzie mesta Vancouver, ktorý však nie je obývaný klasickými ľudskými bytosťami, ale určitým druhom antropomorfných zvierat. V Backbone sa zhostíte roly súkromného detektíva Howarda Lotora, ktorý po rokoch riešenia drobných prípadov dostane za úlohu vyriešiť záležitosť, odlišujúcu sa od všetkých, ktorými sa zaoberal v minulosti. Zdanlivo pôjde o triviálny prípad, no čo sa spočiatku javí marginálne, sa časom odhalí v úplne odlišnej podobe a postaví Howarda pred samotnú represívnu mocenskú hierarchiu Vancouveru.

Čo sa týka hrateľnostnej stránky, pôjde o klasickú point-and-click adventúru, obsahujúcu prvky stealthu a množstvo komplexných dialógov s obyvateľmi mesta. Okrem toho sa môžeme tešiť na pixelartovú vizuálnu stránku vo vysokom rozlíšení a dystopický jazzový soundtrack.

Titul vychádza 8. júna 2021 výhradne na platformu PC a sprostredkovaný bude službami Steam, Microsoft Store, GOG a Epic Games Store. A ak vás počin zaujal, môžete si zdarma vyskúšať jeho prológ prostredníctvom tohto odkazu.

Komentuj!