Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Virtua Fighter patrí medzi veľké klasiky, pričom jej prvý diel z roku 1993 bol dokonca prvou bojovou hrou, ktorá používala plne 3D polygónovú grafiku. Jej posledný diel, Virtua Fighter 5, je však už pomerne dosť starý, keďže si svoj debut odbil ešte v roku 2006 na arkádových kabinetoch. Od tej doby sme sa pokračovania nedočkali a zatiaľ sa, pravdepodobne, ani len tak ľahko nedočkáme. Ak však patríte medzi fanúšikov, určite vás poteší nová, vylepšená verzia nazvaná Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown.

Zmodernizovaná verzia, respektíve remake, zatiaľ posledného dielu Virtua Fighter s názvom Virtua Fighter 5 Ultimate Showdown dorazila práve dnes, teda 1. júna 2021, ako jeden z titulov v rámci najnovšej PS Plus ponuky. K dispozícii je exkluzívne na PlayStation 4 (a PS5 v rámci spätnej kompatibility).

Novinka je postavená na Dragon Engine, ktorý využíva séria Yakuza, no nemožno sa tomu čudovať, nakoľko spolu s tímom Sega AM2 na remaku spolupracovalo aj Ryu Ga Gotoku Studio, ktoré stojí už za zmienenou Yakuzou. Okrem nového enginu sa možno tešiť na úplne nové intro, novú hudbu, užívateľské rozhranie či možnosť sledovať naživo online zápasy. Pribudne možnosť vytvoriť online turnaj, pričom do lobby by sa malo zmestiť až 16 hráčov. Veteránov série určite poteší skutočnosť, že bojový systém zostane bezo zmien. Titul vznikol ako jeden z projektov v rámci osláv 60. výročia spoločnosti SEGA, a tak snáď budú kvality hry hodné mena Virtua Fighter.

Zdroj: IGN

Komentuj!

O autorovi

Prvé skúsenosti s hrami Martin zaznamenal v podobe napodobeniny NESu, ktorá niesla meno "Mortal Kombat III", ku ktorej bol pribalený cartridge žltej farby s 999 hrami. Medzi nimi sa nachádzali klasiky ako Mario, Duck Hunt, Double Dragon a pod. Neskôr zakotvil pri PC a PlayStatione, ktorého fanúšikom je dodnes. Herná scéna Martina baví aj v súčasnosti, novinky sleduje dennodenne a okrem hier sa venuje fotografovaniu. Od septembra 2016 pôsobí na pozícii šéfredaktora somhrac.sk.

Súvisiace príspevky