Register

A password will be e-mailed to you.

Horor Daymare: 1998 pôvodne vznikal ako fanúšikovská moderná inkarnácia Resident Evil 2, avšak Capcom titul stopol kvôli vlastnej verzii a i autorským právam. Vývojári však mali titul viac-menej hotový, a tak z neho urobili práve Daymare. A ako to vyzerá, hra uspela dostatočne na to, aby sa dočkala pokračovania, respektíve prequelu.

Vývojári z Invader Studios a distribútor Leonardo Interactive oznámili titul Daymare: 1994 Sandcastle, ktorý nás zavedie do Idaha, pričom sa zhostíme postavy menom Dalila Reyes. Tá je bývala vládna špiónka, no v čase, kedy sa odohráva Daymare: 1994, už pracuje pre H.A.D.E.S. (Hexacore Advanced Division for Extraction and Search). Prequel k prvému dielu má priniesť nové zbrane ako napríklad tekutý dusík strieľajúci Frost Grip, no zmenami prejde aj menu, inventár, rozhranie, pričom chýbať, samozrejme, nebudú ani nové hádanky. To nie je všetko, no autori zatiaľ o ďalších novinkách mlčia.

Titul by mal vyjsť budúci rok pre PC a i konzoly PlayStation 4|5 a Xbox One, či Xbox Series X|S. Popri ukážke a prvých informáciách dorazila aj prvá várka screenshotov, ktorú, samozrejme, taktiež pripájame.

Už bola spustená i Steam karta hry, pričom je zaujímavé, že autori nevedia, či sa ich hra volá Daymare 1994: Sandcastle, alebo Daymare: 1994 Sandcastle, nakoľko sú tam uvedené oba názvy.

Zdroj: IGN

Komentuj!