Register

A password will be e-mailed to you.

World of Darkness je herné univerzum, prvýkrát predstavené vydavateľstvom White Wolf ešte začiatkom 90. rokov minulého storočia. Prvé kúsky z tohto univerza boli publikované ako stolné hry, no už v roku 2000 vyšiel prvý počítačový počin, Vampire: The Masquerade – Redemption, uvádzajúci svet upírov a vlkolakov na túto platformu. O tri roky neskôr sa objavil na trhu bezpochyby najslávnejší kúsok tejto hernej série Vampire: The Masquerade – Bloodlines, na ktorý fanúšikovia ešte teraz nedajú dopustiť.

Herná scéna už určitý čas vie, že sa pripravuje pokračovanie tejto kultovej hry, ktoré však sprevádzajú problémy nebývalých rozmerov. Pravdepodobne súvislosti s kontroverziami ohľadom Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 sa šance rozhodli chopiť scenáristi a producenti Eric Heisserer a Christine Boylan, spolu s produkčným štúdiom Hivermind (ktoré produkovalo televízneho Zaklínača pre Netflix), ktorí uzavreli zmluvu s Paradox Interactive (štúdio, ktoré zaštiťuje spoločnosť White Wolf), aby vydali príbeh zo sveta World of Darkness pre film a televíziu.

V každom prípade je treba poznamenať, žiadny seriál ani film zatiaľ nebol ohlásený a s najväčšou pravdepodobnosťou sa na ňom ešte nepracuje, takže situácia sa môže vyvinúť akýmkoľvek smerom. Hardcore fanúšikovia World of Darkness určite tušia, že nepôjde o prvý pokus pretaviť toto univerzum do televíznej podoby. V roku 1996 sa totiž objavila seriálová dráma, Kindred: The Embraced, na obrazovkách televízie Fox, no po ôsmich epizódach bola zrušená.

Nie je však pravdepodobné, že podobný osud čaká aj terajší pokus, pretože pôjde nepochybne o mainstreamovejší počin, ktorý budú sprevádzať vlny reklám a mraky eufórie a možno aj kontroverzii. My však každopádne držíme vydavateľom palce, aby prvý významnejší pokus sformovať Wrold of Darkness do podoby TV kúsku dopadol úspešne.

Komentuj!