Register

A password will be e-mailed to you.

Returnal, dlho očakávaná sci-fi hororová 3rd person strieľačka s roguelite prvkami, dnes konečne vyšla. A dojmy sú vskutku viac než pozitívne, ako potvrdzuje aj naša aktuálna recenzia a naznačovalo aj preview.

Na Returnal pracovalo fínske štúdio Housemarque, ktoré má za sebou také počiny, ako Angry Birds (2009) či Alienation (2016), takže nejde o žiadneho nováčika na poli videohier. Ako sme už spomenuli, Returnal je sci-fi psychologickou hororovou záležitosťou. Ako hráč sa v ňom ujmete roly vesmírnej pilotky Selene, ktorá je vybavená špičkovými zbraňami a ochranným oblekom, zatiaľ čo uviazla na neznámej mimozemskej planéte Atropos v časovej slučke.

Aby sa Selene z tohto nepriateľského prostredia dostala živá, budete ju musieť viesť cez plochy neustále sa meniaceho sveta obývaného zvláštnymi mimozemskými entitami, zatiaľ čo vaša hrdinka bude čoraz častejšie prežívať rôzne znepokojivé vízie. A čo je horšie, po úmrtí sa síce oživí, no každá smrť spôsobí premenu externého prostredia, takže váš prechod jednotlivými lokalitami nebude nikdy úplne rovnaký.

Returnal teda vyšiel dnes, 30. 4. 2021, a to exkluzívne na konzolu PlayStation 5.

Komentuj!