Register

A password will be e-mailed to you.

Čítate správne. Prvého Oscara pre herný priemysel sa podarilo získať tomu istému štúdiu (respektíve dnes už iba vydavateľskej firme), ktoré nám prinieslo rozporuplný Anthem a následne ho o dva roky zabilo. Ide o tú istú spoločnosť, ktorá spopularizovala kontroverziu o loot boxoch alebo každoročne hráčom prináša generické športové tituly, ktoré rok čo rok získavajú biednejšie hodnotenia (najmä tie hráčske). Ako sa teda EA podarilo získať prestížnu zlatú sošku? Odpoveď tkvie v dvoch slovách – Respawn Entertainment.

Respawn je jedným z mála (alebo jediné?) štúdií, ktorým sa naozaj pod taktovkou EA darí. Svojho času začali s relatívne úspešnou FPS akciou Titanfall, následne prišiel na rad Battle Royale s menom Apex Legends (ktorý síce môžete nenávidieť, no úspech mu uprieť nemožno) a aby toho nebolo, talentovaní autori nám priniesli najlepšiu Star Wars hru dekády, ktorá kombinuje prvky Uncharted a Dark Souls. Áno, hovoríme o Star Wars Jedi: Fallen Order. No a ich posledný projekt? Práve ten je takpovediac oscarový.

Medal of Honor: Above and Beyond totiž obsahoval dokument s podtitulom Colette, ktorý ste si mohli pozrieť v tradičnom 2D formáte (čo je pomerne neočakávane, nakoľko ide o VR only projekt. Ako režisér na zhruba tridsaťminútovom dokumente pracoval Anthony Giacchino (mladší brat známeho hudobníka Michaela). Kratší projekt sledoval Colette Marin-Catherine, preživšiu z francúzskeho odboja, ako sa po dlhých rokoch vracia do tábora, kde zomrel jej brat. Cieľom podľa tvorcov bolo zachovanie spomienky na jej zosnulého brata.

Tvorcovia, spoločne s Colette, sa pochopiteľne víťazstvu náramne tešia, no, našťastie, dokument nepôsobí typická ako hra na istotu a dobrú myšlienku mu nemožno odoprieť. Ešte dodávame, že celý projekt si môžete pozrieť na priloženom videu. Pozdáva sa vám myšlienka takéhoto projektu a jeho zasadenie do akčnej vojnovej videohry? Myslíte, že vďaka tomu viacej autorov obdobne orientovaných hier v budúcich rokoch vsadí na autenticitu, prípadne ide o ojedinelý prvok, ktorý sa už nezopakuje? Odpoveď nám prezradí iba čas.

Zdroj: indiatodaygaming.com

Komentuj!