Register

A password will be e-mailed to you.

Plošinovkový titul Lost Words: Beyond Page od štúdia Sketchbook Games vychádza už o necelé štyri hodiny. Čo konkrétne môžeme od neho očakávať?

Lost Words: Beyond the Page je svojrázna 2D plošinovka, kladúca značný dôraz na príbeh a jeho postupný vývoj, značne ovplyvnený hráčovými voľbami. Ten je netradične úzko prepojený so samotnou hrateľnosťou. Ovládate v ňom mladé dievča a čiastočne sa pohybujete po stránkach jej denníka, kde dopĺňate nedokončené vety pomocou niekoľkých vopred preddefinovaných slov. Tento výber následne ovplyvňuje i vzhľad plošinovkových častí situovaných do fantasy sveta Estorie.

Za tvorbou príbehu stoji skúsené pero hernej scenáristky Rhianny Pratchett, ktorá je dcérou známeho spisovateľa Terryho Pratchetta. Titulô síce už svojho času vyšiel v marci 2020 na platforme Google Stadia s ročnou exkluzivitou, no tento rok sa mal objaviť na platformách PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Vďaka spätnej kompatibilite však bude k dispozícii aj na PlayStation 5 a Xbox X/S.

Lost Words: Beyond the Page sa svojho času dočkal pomerne pozitívneho ohlasu zo strany kritikov i širšej hráčskej verejnosti. Chválený bol najmä pre svoj unikátne vyrozprávaný emocionálny príbeh, zábavnú hrateľnosť a prepracovanú estetickú stránku. Máme teda všetky dôvody predpokladať, že import sa tvorcom podarí na jedničku a že nové platformy len zvýšia intenzitu už tak unikátneho zážitku.

Komentuj!