Register

A password will be e-mailed to you.

Pokračovanie obľúbenej klasickej hernej série Oddworld sa v dnešný deň, presne o polnoci sa dočkalo vydania na dvojicu najnovších herných konzol PlayStation a platformu PC.

Oddworld: Soulstorm nadväzuje na predchádzajúci diel New ‘n’ Tasty (2014) a vynoveným spôsobom rozpráva príbeh z kultovej prvej časti Abe’s Exoddus z roku 1998. Po stránke hrateľnosti sa však nový počin podobá skôr na New ‘n’ Tasty, pričom rovnako ako on disponuje moderným 3D vizuálom. Hlavnou úlohou hráča je opäť najmä záchrana Mudokonov, riešenie hádaniek a prekonávanie nástrah a protivníkov. Samotní vývojári sa netajili, že na vývoj tohto dielu mali dostatok času, a tak mohli výrazne upraviť pôvodný príbeh a pridať nové atraktívne lokácie. Týka sa to aj samotných Mudokonov, ktorí majú svoj osobitný výzor a dokonca aj povahu. A v neposlednom rade, vývojári opäť začlenili do svojho kúsku aspekty sociálnej a politickej kritiky, najmä konzumnej spoločnosti a kapitalizmu ako takého.

Okrem publikovania hry sme sa dnes dočkali i jej predstavenia širšej hráčskej verejnosti v podobe krátkeho launch traileru. Čo sa týka prijatia zo strany kritiky, prvé recenzie ešte len čakajú na zverejnenie, tak držme palce tvorcom, aby sa ich najnovší debut kvalitou i úspechom vyrovnal, ak nie prekonal, predchádzajúci počin s podtitulom New ‘n’ Tasty.

Komentuj!