Register

A password will be e-mailed to you.

Nový mesiac, nové hry v rámci predplatných, veď to poznáte. Microsoft po predošlom mesiaci prináša novú várku hier, ktoré si možno pridať do virtuálnej hernej knižnice, teda ak si platíte Gold predplatné, respektíve Games Pass Ultimate. Čo si pre svojich fanúšikov gigant sídliaci v Redmonde pripravil na mesiac apríl?

V prvom rade tu máme titul Vikings: Wolves of Midgard od štúdia Games Farm, ktoré sídli v Košiciach. Najvýraznejší a dá sa povedať hlavný titul marcovej Xbox Live Gold ponuky tak tento raz predstavuje slovenský počin, ktorý možno považovať za akési vikingské Diablo. Nejde však o obyčajnú lacnú kopírku, no ako sa slovenským vývojárom tento počin podaril, už musíte posúdiť na vlastnej koži. Kvalít Diabla, pochopiteľne, nedosahuje, no minimálne za vyskúšanie určite stojí. Hra je k dispozícii od 1. apríla, pričom dostupná bude po celý mesiac.

V rámci spätnej kompatibility je od 1. apríla dostupný titul Dark Void z roku 2010. Akčný počin štúdia Airtight Games je postavený na prestrelkách, ktoré sa však neodohrávajú iba na zemi, ale aj vo vzduchu vďaka jet packu. Nečakajte však žiaden AAA zážitok, táto hra spadá do kategórie menších záležitostí, hoci sa o vydanie postaral Capcom.

Od 16. apríla do 15. mája si bude možné zajazdiť v ťahačoch v Truck Racing Championship. Tento menej tradičný pretekársky titul by mal hráčom dopriať, aký je to pocit pretekať s päťtonovým kolosom, ktorý pod kapotou ukrýva 1000 koní. Vďaka licencii FIA European Truck Racing Championship si možno zajazdiť v 45 modeloch ťahačoch na 14 tratiach, vrátane oficiálnych, pričom počítať možno aj s prítomnosťou oficiálnych jazdcov a tímov. Ak máte chuť na trochu iné preteky, potom by Truck Racing Championship nemusel byť zlou voľbou, i keď titul v recenziách vyložene nehviezdil.

Posledná hra aprílovej ponuky bude dostupná iba v druhej polovici mesiaca, pričom pôjde o run-and-gun akciu Hard Corps: Uprising. Hoci pod týmto názvom nemusí byť každému jasné, o čo sa jedná, no keď spomenieme značku Contra, už musí byť každému jasné, ktorá bije. Hard Corps: Uprising je totiž spin-off ku Contra: Hard Corps z roku 1994 a zároveň aj prequel k úplne prvej Contre, ktorá sa odohráva v roku 2633, kdežto Uprising je zasadený do 2613. Hoci je tento príspevok do dlhoročnej série menej známy, bezpochyby stojí za pozornosť, o čom svedčí aj hodnotenie 8,5 z 10 v dobovej recenzii od IGN.

Zdroj: Xbox Wire

Komentuj!