Register

A password will be e-mailed to you.

PlayStation robí predplatiteľom PS Plus v posledných mesiacoch radosť. Čo mesiac, to skvelá nádielka hier, medzi ktorými nechýbajú ani úplne novinky. V tomto trende sa bude pokračovať i počas apríla, hoci hlavnú hru sme poznali už pred nejakou dobou.

V prvom rade tu máme titul určený pre majiteľov PS5, ktorí v deň vydania dostanú v rámci PS Plus návrat Mudokona menom Abe v hre Oddworld: Soulstorm. Pokračovanie titulu Oddworld: New ‘n’ Tasty! je taktiež prepracovaním starej klasiky, no tento raz hry Oddworld: Abe’s Exoddus. Novinka je však omnoho ambicióznejšia než predchodca, a tak ponúkne úplne nové prvky, pasáže a v zásade by Soulstorm mal skôr pripomínať úplne novú hru, než prerábku. Okrem PS5 hra mieri aj na PS4 a PC, no, bohužiaľ, PlayStation 4 verzia nie je súčasťou PS Plus, tak si svoju kópiu nezabudnite aktivovať cez mobilnú aplikáciu, prípadne skrz web, aby ste si hru zahrali až presedláte na PS5.

Druhou hrou bude, aspoň podľa mňa, výborná (hoci nie bezchybná) post-apo záležitosť Days Gone, ktorá sa v dohľadnej dobe dostane aj k majiteľom PC, ako druhá hra od PlayStation Studios po Horizon Zero Dawn. Príbeh Deacona St. Johna odohrávajúci sa v Oregone plnom zmutovaných ľudí a zvierat, ak ste ho nehrali doposiaľ, určite stojí za pozornosť, pričom môžete počítať aj s 50 hodinami hrateľnosti. Nečakajte však žiadnu bláznivú akciu, Days Gone sa berie celkom seriózne.

Ak vám vážnejší tón Days Gone predsa len nesadne, budete si môcť spraviť chuť so šialenosťou Zombie Army 4: Dead War. Nacistické armády nemŕtvych však zabavia skôr hráčov preferujúcich multiplayer, hoci je v hre prítomná i príbehová kampaň pre jedného. Spin-off série Sniper Elite si však dokázal získať slušnú základňu fanúšikov, čiže ak ste zatiaľ “kúzlo” tejto značky neokúsili, aspoň to budete môcť v apríli napraviť.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!