Register

A password will be e-mailed to you.

O vydaní remasteru, či remaku kultovej hry NieR vydanej v roku 2010, teda ešte v čase najväčšej slávy PlayStationu 3, vieme už istý čas. V priebehu pre-show The Game Awards 2020 bol v decembri zverejnený gameplay trailer. Avšak až teraz, viac-menej tesne pred vydaním, sa s nami vývojári podelili o ďalšie bližšie informácie.

NieR Replicant je príbehovým prequelom i nami recenzovanej hry NieR Automata, ktorá si odniesla veľmi pozitívne hodnotenia. Spoločnosť Square Enix sa pri príležitosti desiateho výročia pôvodnej hry rozhodla ju priblížiť aj súčasným hráčom pod mierne netradičným názvom NieR Replicant ver.1.22474487139… Od pôvodnej verzie sa líši najmä výrazne vylepšeným súbojovým systémom, takmer identickým s NieR Automata, rozšírenými lokalitami, novým príbehovým obsahom, kompletným dabingom a vylepšeným soundtrackom. Najväčšou zmenou je však hlavná postava hry.

V pôvodnej verzii z roku 2010, ktorá vyšla v Japonsku pod názvom NieR Gestalt, bol hlavným hrdinom starší muž. V Nier Replicant je nahradený dospievajúcim chlapcom, starajúcim sa o svoju mladšiu sestru Yonah. V oboch prípadoch sa však hlavní protagonisti ocitajú vo zvláštnom, nostalgicky pôsobiacom, post-apokalyptickom svete obývanom zvláštnymi monštrami.

V bojoch máte po novom k dispozícii veľké množstvo súbojových kombinácii, pričom môžete kombinovať rôzne akcie, vrátane ľahkých a ťažkých útokov, a taktiež môžete využívať úskoky či odrazy nepriateľských útokov. K dispozícii je, samozrejme, tak ako v každom JRPG, mágia, tu reprezentovaná cez takzvané Grimoire Weiss. Vďaka moci temnej krvi môže mať na protivníka zoslané kúzlo podobu oštepu alebo podobných predmetov, aby predstavovala skutočnú hrozbu. Silu útoku môžete zdvojnásobiť vybudovaním magickej sily a následným vystrelením magického kúzla.

NieR Replicant ver.1.22474487139… vyjde 23. apríla 2021 na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One. Vďaka spätnej kompatibilite však hru môžete spustiť aj na nových konzolách PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Komentuj!