Register

A password will be e-mailed to you.

Japonské vydavateľstvo Sega včera oznámilo, že vývojárske štúdiá Feral Interactive a Creative Assembly aktuálne pracujú na remasteri dnes už klasického titulu Rome: Total War. Ten pôvodne vyšiel ešte v roku 2004 a šlo o tretie pokračovanie herných kúskov Shogun: Total War (2000) a Medieval: Total War (2002).

V kontraste s väčšinou remasterov, inovácie, ktoré prinesie Total War: Rome Remastered sa nedotknú len čisto formálnych aspektov hry, ale autori majú v pláne zľahka zasiahnuť i do sféry obsahu. Súčasťou aktualít budú dodatočné rozšírenia Alexander Expansion a Barbarian Invasion a k tomu 16 nových hrateľných frakcií. Čo sa týka technickej stránky, ako každý správny remaster, aj Total War: Rome bude (okrem iného) zahŕňať podporu 4K a širokouhlých obrazoviek, nanovo spracované modely jednotlivých objektov a k tomu prinesie i vylepšené efekty počasia a hernej plochy.

Je všeobecne známe, že súčasťou blížiaceho sa Total Waru s podtitulom Warhammer III bude i oficiálna česká lokalizácia. Či sa jej dočkáme aj v prípade Rome Remastered zostáva nateraz nezodpovednou otázkou, no zatiaľ nemáme k dispozícii žiadne indície, ktoré by nasvedčovali, že by tomu tak malo byť. Na Steam stránke hry aktuálne nie je čeština uvedená medzi podporovanými jazykovými lokalizáciami, nemožno však vylúčiť možnosť, že bude v budúcnosti dodatočne pridaná.

Total War: Rome Remastered vyjde 29. apríla 2021 a to výhradne len na platformu PC. Cena je v súčasnosti stanovená na 29.99 €. Pre možných záujemcov dodávame, že ak náhodou vlastníte na Steamu pôvodný Rome: Total War, tak máte do 31. mája možnosť získať jeho remaster s 50% zľavou.

Komentuj!