Register

A password will be e-mailed to you.

Jade Raymond, zakladateľka spoločností Ubisoft Toronto a Motive Studios a mimo iné i producentka prvého dielu Assassin’s Creed, oznámila na PlayStation.Blogu vznik Haven Entertainment Studios Inc. – nového vývojárskeho štúdia so sídlom v kanadskom Montreale.

Skúsená vývojárka s viac ako 25 ročnými skúsenosťami v oblasti herného priemyslu dala dohromady tím svetovej kvality, ktorý tvoria členovia s viac ako desaťročnými skúsenosťami z vývoja množstva populárnych hier a herných sérií. Štúdio si stojí za svojim názvom (haven = útočisko), pretože počiny autorov budú v konečnom dôsledku slúžiť ako útočisko pre hráčov z celého sveta. Ich cieľom totiž bude hráčov baviť, spájať a umožňovať im vytvárať vlastné komunity. Vízia útočiska sa naplno prejaví i v samotnom štúdiu, ktorého hodnoty sa majú opierať o transparentnosť a vzájomný rešpekt.

Do existencie štúdia je zapojená aj spoločnosť Sony Interactive Entertainment, ktorá pokračuje vo svojom záväzku podporovať kreatívny talent a posúvať hranice inovácií. Preto spoločnosť potvrdila investíciu do nového štúdia a jeho prvého projektu, zatiaľ neohlásenej novej IP pre PlayStation.

Sony Interactive Entertainment je hrdým podporovateľom a investorom štúdia Haven,“ uvádza Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios. „Rozumieme výzvam a prínosom v budovaní nových kreatívnych tímov, rovnako ako Jade so svojimi bohatými skúsenosťami, ktoré v minulosti pomohli pri vzniku tých najväčších herných sérií. S nadšením vidíme žiarivú budúcnosť Haven Studios a ich prvého projektu, ktorý je v súčasnej dobe vo vývoji.“

Som veľmi nadšená z tejto príležitosti vrátiť sa k svojim koreňom a pracovať s týmto talentovaným tímom na vytvorení novej IP spoločne,“ povedala Jade Raymond, CEO a zakladateľka Haven Studios.

Spustenie nezávislého štúdia s podporou spoločnosti Sony Interactive Entertainment nám dáva plnú slobodu posúvať hranice s podporou vydavateľa, ktorý hlboko rozumie tvorivému procesu výroby hier a je známy výnimočnou kvalitou s pro hráčskym prístupom na prvom mieste.

Zdroj: tlačová správa

Komentuj!