Register

A password will be e-mailed to you.

Pokiaľ ste v poslednej dobe mali chuť na pravý survival FPS titul z ruského prostredia, momentálne máte jedinečnú príležitosť získať legendárne Metro 2033, ktoré vychádza z populárnej knižnej série spisovateľa Dmitriho Glukhovskeho. 

Videoherné Metro 2033 po prvýkrát uzrelo svetlo sveta v roku 2010. Od svojej žánrovej konkurencie sa odlíšilo najmä tým, že sa autori zo štúdia 4A Games nesústredili výhradne na masívne prestrelky s desiatkami protivníkov, nakoľko dôležitú úlohu zohrávala atmosféra. Atmosféra zničeného Ruska, v ktorom je podzemné metro jediným bezpečnejším útočiskom pred radiáciou a monštrami zamoreným povrchom. Hutná atmosféra spočívala v pomalých prechodoch opustenými časťami metra, ktoré svojimi temnými kútmi vyvolávali rešpekt i v tých najtvrdších hráčoch. A taktiež i príbehmi posledných ľudských preživších, ktorí si cenia i kúsok chleba viac ako čokoľvek iné v zdevastovanom svete, no v neposlednej rade aj v neustálom nebezpečenstve na, i pod zemským povrchom.

V tomto nehostinnom svete sa mladý Artyom vydáva na ďalekú cestu. Banálnejšia výprava do hlavného mesta Polis však časom prerastie až do strastiplného dobrodružstva a hrdina bude musieť použiť na svojej ceste nejedenkrát svoju zbraň. Či už na obranu proti ofenzívnym ľudským frakciám ako Červená armáda, alebo nacisti, no rovnako smrtiace sú preňho i krvilačné príšery. A hoci o tom ani len netuší, no vo svojich rukách drží osud mnohých, vlastne i budúcnosť celého metra. K dispozícii je niekoľko módov náročnosti, čiže si v podstate sami zvolíte, či preferujete dynamické strieľanie alebo radšej taktické krčenie sa za objektmi a následnú paľbu do radov nepriateľov. Výrazne je zastúpený i survival prvok, kde musíte neustále hľadať vzácnu muníciu, liečivé predmety alebo kyslíkové filtre, vďaka ktorým získate častokrát dôležité sekundy navyše na zamorenom povrchu.

Pokiaľ patríte k PC hráčom a vlastníte Steam účet, môžete titul Metro 2033 získať úplne zdarma. Stačí kliknúť na priložený odkaz, prihlásiť sa do svojho účtu a následne kliknúť na nápis inštalovať. Hra vám následne zostane vo vašej virtuálnej knižnici už navždy. Rozhodne však neotáľajte, nakoľko táto ponuka končí 15. marca 2021.

Komentuj!