Register

A password will be e-mailed to you.

Možno ste zaznamenali informáciu o tom, že CD Projekt RED bol hacknutý a prišiel o rôzne zdrojové kódy, ale aj citlivé informácie o štúdiu. Ako táto kauza pokračuje?

CD Projekt RED, autori herného Zaklínača, Cyberpunku 2077 alebo aj Gwentu boli hacknuté. Hackeri prelomili ochrany a dostali sa k citlivým dátam, ale aj zdrojovým kódom hier. Menovite ide o The Witcher 3: Wild Hunt a dvojicu spomenutých titulov. Po odcudzení kódov sa útočníci pokúšali štúdio vydierať a požadovali výkupné v hodnote miliónov. Štúdio zareagovalo tak, že nehodlá vyjednávať a ani zaplatiť (a to nerobte ani vy v podobnej situácii). Kontaktovali vyšetrovateľov a vec nechali v ich rukách.

Za útokom stojí zrejme skupina hackerov HelloKitty. Tá nakoniec po odmietnutí štúdia zaplatiť požadovanú sumu vložila kódy do aukcie (hovorí sa o darkwebe). Aukcia nakoniec prebehla a obe strany – kupujúci aj predávajúci sa dohodli na čiastke asi 7 mil. $. S touto informáciou prišla agentúra KELA. Súčasťou dohody bolo aj to, aby sa kód ďalej nešíril. Bohužiaľ, si však minimálne z Gwentu našiel na chvíľu čas na 4Chan, odkiaľ zmizol a ostáva už len na fóre Exploit.

CD Projektu RED držíme prsty a v tejto chvíli je ťažké odhadnúť, čo s týmito kódmi kupujúci zamýšľa.

Komentuj!