Register

A password will be e-mailed to you.

Žiaľ, niektorým titulom osud neprial a boli časom odsúdené na zánik. Pochopiteľne, niekedy ceste k tomuto zániku môžu dopomôcť sami vývojári, inokedy sa to pre zmenu podarí vydavateľstvu, ktoré si konkrétnu hru vzalo pod svoje krídla. Veľmi podobne je na tom i projekt Anthem, o ktorého budúcnosti bude EA rozhodovať v priebehu aktuálneho týždňa.

Pamätáte si ešte na Anthem? Áno, to je ten projekt, ktorý vznikal v kedysi úspešnom a nadmieru originálnom štúdiu Bioware. Je to tiež ten istý projekt, o ktorom EA tvrdilo, že sa dočká podpory naprieč prichádzajúcou dekádou. No taktiež je to projekt, o ktorom sme sa časom dozvedeli, že vznikol v horizonte niekoľkých mesiacov a mnohí vývojári ani rok pred vydaním netušili, čo vlastne vytvárajú. O Anthem toho bolo povedané mnoho. Hovorili o ňom hráči, hovorili o ňom zahraničné médiá, hovorili o ňom samotní vývojári, ktorí opúšťali štúdio Bioware. A hovorili sme o ňom aj my. Konkrétne v našej recenzii, kde sme síce chválili zábavný gunplay, no na druhej strane sa nedali prehliadnuť dizajnové chyby, všedný príbeh, miestami kŕčovité dialógy a hlavne nedostatok relevantného obsahu.

Ten mal byť postupne dopĺňaný. EA sľubovalo nové aktivity, misie a obsah, ktorý príbeh a svet Anthem rozšíri. Spočiatku minulého roku bolo taktiež ohlásené, že celý projekt si prejde veľkou prerábkou, ktorá ho od základov zmení. Momentálne sa píše rok 2021 a vyzerá to tak, že Anthem ako také končí. EA plánuje počas tohto týždňa rozhodnúť o jeho budúcnosti a vzhľadom k nulovému záujmu fanúšikov, futuristická kooperačná strieľačka pravdepodobne klesne na herné dno zabudnutia. Pochopiteľne, nasledovať budú veľké plány na najbližších desať rokov a aj všetky ďalšie sľuby, ktoré EA umelo živilo (pričom jeho zástupcovia museli vedieť o stave, v ktorom sa vývoj svojho času nachádzal).

Každopádne, možno trochu predbiehame, avšak každému, kto sleduje dianie na hernej scéne musí byť jasné, že EA sa momentálne sústreďuje na iné projekty. Pod ich hlavičkou s najväčšou pravdepodobnosťou vyjde Jedi: Fallen Order 2, na ceste je nový Dragon Age a veľký remaster/remake trilógie Mass Effect. Taktiež vieme, že na ceste je i úplne nový prídavok do kedysi poprednej science fiction RPG ságy menom Mass Effect. Prečo by teda EA podporovalo vývoj a prerábku niečoho, čo už dávno nie je centrom hráčskeho a novinárskeho záujmu? Okrem toho, zahraničné zdroje tvrdia, že by zástupcovia obrovskej korporácie museli vyčleniť na inovácie minimálne šesťdesiat vývojárov, čo je naozaj nemálo. Mali by sme však upozorniť, že zmeniť sa môže mnohé. Čo myslíte, ako to s Anthem nakoniec dopadne?

Zdroj: vg247.com

Komentuj!