Register

A password will be e-mailed to you.

Warning: A non-numeric value encountered in /data/4/c/4c61c55f-4e60-4a5d-9bfc-e3af3cf5bb5f/somhrac.sk/web/wp-content/themes/valenti/library/core.php on line 1606

Slúchadlá od Creative sú dobre známe nielen hráčom, ale aj skutočným audio nadšencom, či príležitostným, menej náročným poslucháčom. V portfóliu výrobcu totiž nájdete výrobky rôznych tried, aby si na svoje prišiel azda každý. Dnes testovaný model Aurvana Live!2 však tak trochu “klame telom”. Z akého dôvodu?

Odpoveď na položenú otázku je pomerne jednoduchá. Creative slúchadlá totiž nazýva “prémiovými”, no cena tohto headsetu tomu vôbec nenasvedčuje. Poďme však pekne postupne.

Balenie

Krabička slúchadiel pôsobí napohľad pekne, avšak v tomto prípade o nejakej prémiovej triede nemôže byť reč. Nevyložte si to zle, nejde v tomto prípade o kritiku, veď načo by výrobca zbytočne navyšoval cenu slúchadiel kvôli tomu, že by použil nejaké drahé materiály, ktoré by aj tak vo viac ako 90% prípadov skončili hneď v smetnej nádobe?

Diel, v ktorom sú umiestnené samotné slúchadlá však je potiahnutý plsťou, čo pôsobí pekne a na dotyk príjemne. Okrem headsetu v balení nájdete aj 1,2 metra dlhý jack kábel s ovládacími prvkami, vrecúško na úschovu slúchadiel, no a nechýbajú ani príbalové letáky.

Technické parametre

Meniče: 40mm neodymový magnet s biocelulózovou membránou z kompozitného materiálu
Frekvenčný rozsah slúchadiel: 10 Hz ~ 30 kHz
Frekvenční rozsah mikrofónu: 100–10,000 Hz
Citlivosť mikrofónu: – 42 dBV / Pa

Dĺžka kábla: 1,2 metra
Hmotnosť: 255 g

Dostupné farby: Black Dark Chrome, Black Dark Red Chrome

Vyhotovenie a dizajn

Čo sa týka dielenského spracovania, headset možno pochváliť, hoci je telo vyhotovené z plastu. To má za následok, že slúchadlá nie sú ťažké a bez problémov ich vydržíte mať na hlave dlhú dobu. Samozrejme, kovová výstuž nechýba, avšak nejde o robustné slúchadlá, čo možno vidieť z fotografií. Veľmi príjemný je i prítlak a polstrovanie mušlí, takže Aurvana Live!2 určite patria do kategórie komfortných slúchadiel. Pri prenášaní je možné mušle sklopiť, aby bol headset skladnejší, čo oceníte počas prenášania, hoci neodporúčam časté používanie vonku. Nie je problém ísť so slúchadlami von, avšak decentný prítlak mušlí nemusí byť počas chôdze, obzvlášť ak kráčate rýchlejšie, dostatočne pevný.

Keďže ide o káblové slúchadlá, v balení nájdete aj 1,2 metra dlhý plochý kábel, ktorý by sa nemal zamotať, čo aspoň z doby testovania možno potvrdiť. Nie je problém použiť ani dlhší kábel, ak vám pribalený nebude dostačovať, no treba si dať pozor na skutočnosť, že na slúchadlách je 2,5mm jack miesto štandardnej 3,5mm veľkosti, ktorá je na druhom konci kábla. Oceňujem aj to, že kábel nie je napevno uchytení k mušli, čo by z dlhodobého hľadiska mohol byť problém v prípade poškodenia.

Za dizajn zaslúži Creative pochvalu, obzvlášť za Black Dark Red Chrome farebné prevedenie, ktoré som mal počas testovania k dispozícii. Pokiaľ nemáte radi výrazné farby a preferujete skôr niečo menej “kričiace”, je tu aj strieborný Black Dark Chrome variant.

Zvuk

Audio produkty môžu vyzerať nádherne, no ak nestoja za nič v tom hlavnom – zvuku, sú vopred odsúdené na neúspech. Našťastie, Aurvana Live!2 možno po stránke zvukového prednesu pochváliť. O zvuk sa starajú 40mm neodymové meniče s biocelulózovou membránou. Slúchadlá si obľúbia predovšetkým fanúšikovia bassovejšieho naladenia, keďže práve v bassoch a stredoch nemá tento headset žiaden problém. Výšky už, bohužiaľ, nie sú až tak čisté, no nejde o závažný nedostatok. Zvukový prejav je naozaj kvalitný, pričom slúchadlá obstáli ako pri hraní hier, telefonovaní (na kábli medzi ovládacími prvkami nájdete aj mikrofón), pozeraní video obsahu, či počúvaní rôznych hudobných žánrov. V tomto smere som bol spokojný.

Pochvalu zaslúži aj odhlučnenie od ruchov okolia, čo sa v niektorých situáciách bude hodiť. Nejde však o žiaden extrém, takže prichádzajúce vozidlo, ak by ste mali slúchadlá na hlave vonku, registrovať budete.

Kúpiť, či nekúpiť?

Creative Aurvana Live!2 sú kvalitné slúchadlá, ktorým do karát nahráva cena, ktorá na oficiálnej stránke výrobku znie 49,99€, i keď ide o akciu, no za danú cenu ide o výborný pomer cena/výkon. Oficiálna cenovka 129,99€ už mi príde trochu veľa, no bežne sa headset dá zakúpiť za zhruba 70€, čo je fér cena. Ak hľadáte všestranné slúchadlá, ktoré sú kompaktné, ľahké a mimoriadne komfortné, potom ide o dobrú voľbu hodnú odporúčania. Majte iba na pamäti, že počas chôdze nemusia niektorým ľudom až tak dobre držať na hlave. To je však prijateľná daň za extrémny komfort.

Produkt na testovanie zapožičalo tuzemské zastúpenie spoločnosti

Creative Aurvana Live!2 - Skvelý pomer cena/výkon
Creative Aurvana Live!2 sú štýlové, mimoriadne komfortné a navyše i dobre zvučiace slúchadlá, ktoré svojmu majiteľovi budú robiť radosť. A aby toho nebolo málo, ani nezruinujú vašu peňaženku.
Pozitíva
  • Kvalitný zvukový prednes
  • Mimoriadne komfortné, i počas dlhšieho nosenia
  • Kompaktnosť, cena
Negatíva
  • Komfortný prítlak nemusí počas chôdze držať dostatočne pevne
4.5Celkové hodnotenie
Hodnotenie čitateľov: (0 Hlas)

Komentuj!